joi, 25 august 2011

Cum si cat bagam pe sub mustetze, fetelor?

De tine depinde care dintre ele esti!

Dragele mele prietene, eu n-am nimic cu niciuna. Personal. Ca asa, adunat, cam am !
Toate ne visam frumoase, duioase si deloc grase. In peregrinarile mele italo-grecesti, am observat ceva ce mi-a ridicat parul pe cap! Am observat mai bine cum baga unele doamne pe sub mustete.
Respectivele doamne, intotdeauna au slipul mai mic decat fundul, burta atarnand, merg gratioase ca niste elefanti sa nu se intepe in scoicile care, de altfel, se fac praf sub greutatea lor si se sclifosesc nevoie mare, de parca sclifoseala ar mai reduce din volum!
Da! Femeile sunt facute pentru a fi frumoase, printre altele, iar tonele inexplicabile nu sunt scuzabile (doar daca vorbim de dereglari endocrine sau hormonale). Traim in epoca in care totul e posibil. Unii isi scot dintii, maselele, coastele si isi extrag grasimea in litri ca sa arate bine. O sa ziceti ca nu are importanta cum aratati? Nu zau? Si zice sau accepta vreuna dintre noi ca arata ca dracu'? Nu !!! Exista o voce miiiica in creierasul nostru care mereu ne indica vreo calitate FIZICA ! Noi, marile oropsite, cand vine vorba de frumusetea noastra, toate ne credem dive cat de cat! Si sa nu-mi ziceti ca nu ati circulat ca o mata in calduri, pe tocuri, cu pieptul bombat si spatele arcuit, niciodata, ca nu va cred ! Toate stim cum este si ce putere inseamna !
Si unele stau, se sclifosesc si baga pe sub mustete. Ce moda e asta cu infulecatul gratios dar de parca au navalit turcii, pe plaja? Ce-s cutiutele alea cu rosii, friptura, cartofi, paine? Si, in sfarsit, de ce trebuie ca din fiecare bucata de rosie, paine, carne si cartofi sa intre toate, simultan, in gura? Pe rand ce are?
OK. Accept, injurati-ma. Stateam pitita sub prosop, ca ultima tzatza de mahala si studiam panarama. Ma uitam facand pe mine de ras, cum o doamna din asta, cat 7 doamne la un loc, incerca disperata sa bage tot: rosie, carne, cartof, paine. Nu incapeau bine, nu avea importanta ca o privea toata plaja, ea introducea cu gratie....tot !!! Musai de toate ca altfel nu aveau gust.
Doamnelor, barbatii sunt asa cum sunt (nu stiu cum, inca, dar sigur sunt "asa cum sunt"). Nu are importanta cum ne vor ei pentru ca nici ei nu stiu ce vor, exact, plus ca am de gand sa ma iau si de burtile lor falnice! Important este ca toate doriti sa placeti, oricat ati nega!
Dar noi? Noi, femeile, ce facem? Ne dorim sa fim frumoase, cele mai frumoase si ce facem? Bagam in noi ca disperatele? Ne facem mai rotunde ca barbatii? De ce? De ce fiecare se bucura cand e frumoasa si nu face nimic pentru asta? De ce sa ne impotrivim atat de acerb in fata a ceva ce natura a proiectat pentru a fi: frumusetea, gingasia, feminitatea?
Desigur, eu nu vorbesc aici de femei cu forme, de femei mai plinute dar sexy, sanatoase ! Eu vorbesc de femeile pe care atarna suncile, vor sa se poarte toata lumea cu ele de parca ar fi frumoasele Pamantului dar baga pe sub mustete ca disperatele! In toata vacantza, am vazut o multime de cazuri. Femei care infulecau pe la taverne, se frecau pe burtihan si apoi se sclifoseau pentru 2 lingurite de dulceata, faceau figuri ca nu mai pot dar o bagau si pe aia! Doamnelor, sa ne fie rusine! Dupa delasarea kilogramelor urmeaza delasarea in aranjarea parului, in intretinerea unghiilor, in imbracaminte, machiaj, tinuta. Aceasta este partea estetica care poate nu e cea mai importanta dar pe femei le doare cel mai tare !
Partea cea mai importanta insa, este sanatatea. Oare de dragul unor infulecari disperate, merita sa ne punem in pericol sanatatea? E chiar asa greu sa nu mancam ca disperatele? Nu cred.
Intre a fi o femeie cat un monstru si a afirma ca esti frumoasa frumoaselor, supla si gingasa, nu exista decat un singur pas: ala care se indreapta spre frigider !
Stiu ca multi si multe vor fi revoltati cu acest articol. Sunt de acord ca oamenii nu-si tin caracterul in greutate. Totusi, daca va ganditi mai bine, toata rautatea mea ce poate aparea aici, e bine intentionata. Sa nu uitati ceea ce toate stiti: prietena de evitat e aceea care atunci cand tu esti ca naiba, ea, plina de bucurie iti spune: ce misto arati !

3 comentarii:

  1. E alegerea lor. Mi-au placut postarile tale din timpul vacantei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur si ma surprinde. Aveam impresia ca-s cam aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exceptand dereglarile hormonale si endocrine, pe care le-ai mentionat si tu de altfel, o astfel de delasare pentru o femeie mi se pare josnica. Si da, caracterul nu tine de greutate, insa modul in care arati spune cateva lucruri si despre caracterul si obiceiurile tale. E vorba in primul rand de corpul si sanatatea ta. Nu toti putem avea un corp superb, cu forme in perfecta armonie etc, dar cred ca mai toti am putea avea un corp sanatos. Iar grasimile excesive nu vor crea niciodata senzatia de sanatate...

    Eu, recunosc, simt nevoia sa mananc cam mereu, toata ziua, dar putin. Asa mi-e organismul. Nu de la stomac, nu simt niciodata foamea la stomac, ci ma ia cu ameteli, nervozitate, tremur al picioarelor. Astfel, ca sa ma simt bine, ar trebui sa mananc cam tot la 2 ore (chiar daca numai cativa biscuiti, de exemplu). Sunt ca o fomista, cum ar veni :)) Insa, mancam pentru a ramane in viata, nu traim ca sa bagam pe sub mustetze, ca sa imprumut expresia ta :)) Exista mereu si varianta exercitiilor fizice. O fosta colega de la taekwando imi spunea ca ei ii place sa manance si mananca mult, dar pentru asta are o viata activa, face sport, miscare, caci in acelasi timp isi doreste sa se simta si sa fie frumoasa. Si era. Si manca mult :))

    RăspundețiȘtergere