joi, 18 august 2011

Quo vadis, Domine?


1. Ni se da o credinta pe vremea cand nu suntem capabili sa stam mai mult de 3 h treji. Daca nu credem in ceea ce niciodata nu am ales si, asadar, niciodata nu am crezut (cel mult am ajuns sa ni se induca si, in final am ajuns sa credem), suntem considerati pacatosi, blamati, neaoameni. Regulile acelei credinte ne guverneaza toata viata desi noi nu am ales sa respectam acele reguli.
2. Terra produce atata mancare incat fiecare individ ar putea manca pe saturate, pana ar crapa. La ora actuala, cand se presupune ca omul a pasit pe Luna, milioane de oameni mor de foame si sete.
3. Popii, simbolurile agamiei si abstinentei, dau cele mai multe sfaturi despre sex.
4. Papa nu recunoaste prezervativul ca mijloc anticonceptional. Popoarelor ingenuncheate de AIDS le-a recomandat abstinenta.
5. Sexul este modalitatea prin care noi, oamenii, ne reproducem. Fara el, specia noastra ar muri. Este o activitate vitala. Cu toate acestea, tocmai aceasta activitate este cea mai blamata -pe de o parte- si cea mai denaturata -pe de alta parte-.
6. In fiecare an, niste domni cu orientari sexuale diverse, stabilesc cu ce ne imbracam noi, femeile. Ei nu au sani, nu au funduri bombate, nu-s gravizi, n-au perioada in fiecare luna, dar creeaza pentru noi haine in care ei, trupuri barbatesti, s-ar simti perfect. Si toate femeile nebune alearga sa se imbrace si sa se incalte asa cum proclama acei barbati care habar nu au ce inseamna sa fii femeie.
7. Nudul e ceva rusinos. Toate animalele umbla cum le-a facut natura, numai omului ii este rusine sa umble asa cum e el. Gol. Vedeti un exemplu cu costumul de baie. Intotdeauna m-am gandit ca daca as iesi in string si sutien in drum, pana la masina, lumea ar zice ca sunt nebuna. Si m-ar acuza de indecenta. Daca as pune un costum de baie si m-as duce in drum, pana la masina, lumea ar spune ca ma pregatesc de plaja! Dar ambele au doar chiloti si sutien!
8. Imparteala teritoriilor tarilor pe Terra e deja "fixata". Nu prea mai exista neintelegeri teritoriale. Cu toate acestea, toate tarile se inarmeaza in fiecare an, tot mai mult. Toti vorbesc de pace si toti se pregatesc de razboi.
9. Hotii mari (vezi politicienii corupti) sunt numiti "domni". Sunt numiti pe bune insa, "domni". Nimeni nu-i considera adevarati hoti.
10. Oamenilor le pasa mai mult sa ii creada ceilalti fericiti -si pentru asta fac multe-, decat sa fie cu adevarat fericiti -si pentru asta nu fac aproape nimic-.
11. Traim intr-un spatiu cu ape, iarba, pamant, cer. Nu le mai cunoastem, nu le mai atingem, nu le mai mirosim, nu le mai pipaim, nu le mai privim decat trecator. Spatiul in care traim, materia din care suntem facuti a devenit o amintire.
12. Ne-am concentrat in numar foarte mare (metropole) si asa, inghesuiti, incercam tot timpul sa ne izolam cat mai bine, sa ne pastram individualitatea. Spatiul de care avem nevoie fiecare, ni-l pazim acerb, orice incercare de apropiere a devenit o agresiune si nicidecum un gest de a se apropia un suflet de altul. Intre timp, suferim de insingurare.
13. Candva ne era frica de mamuti si monstri, de inundatii, de explozii vulcanice, de zei. Acum ne e frica sa nu ramanem fara bani de vacanta, sa nu ne dea afara din servici, sa nu ne fure vecinul locul de parking si sa nu fim mai sinceri decat se cade.
Vezuviul se pare ca va erupe iar, in curand. Napoli nu are nici macar plan de evacuare rutier.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu