sâmbătă, 6 august 2011

12 sfaturi pentru fete – partea II din duelul greco – roman



Din partea romancelor

Irs va zice ca urmatoarele teme se manevreaza dupa cum vreti: sa ii faceti nervii prastie sau NU. 

1. Orice referire la „marimi”, este strict interzisa! Faza cu „marimea nu conteaza” o zic doar aia „mici”. Normal ca marimea conteaza. Ba chiar pentru ei, conteaza mult mai mult decat pentru noi. Nu se vorbeste de lucruri sfinte...
2. “Iubitule, vreau sa cumpar salopata aia”. Mai intai de toate: habar n-are ce e exact o salopeta. In al doilea rand: alaltaieri n-ai fost la shopping? Si, in al treilea rand: Ce ii zici lui? Ii ceri cumva bani? Ce e el? Bancher?
3. “Vai, ce tip misto!”. Daca vreti sa pateasca o criza de personalitate, spuneti-i-o. N-ar recunoaste nici ca Brad Pitt e un tip misto si place femeilor.
4. “Mmmm, am o problema cu cartea de credit…”. Asa prostie nu se face niciodata. Ati vazut voi vreun ministru al economiei sa declare ca exista vreo problema, vreodata? NU! Cand vorbiti cu un barbat despre bani, va puneti tot tactul in miscare, puteti spune orice, in afara de a mentiona cuvantul „problema” in vreun context. Chiar daca sunt ai vostri, cand vine vorba de bani, se simt responsabili de banii tuturor!
5. “Fostul meu prieten ….”… absolut orice va urma, va fi demn de condamnat, oribil, ingrozitor. Niciodata nu se incepe asa o propozitie! Niciodata!
6. “Iar sex?”… Berea, sexul si fotbalul nu sunt niciodata sufieciente in cazul barbatilor. Daca schimba marca de bere, nu iti pasa. Daca schimba canalul pe care vede meciul, nu iti pasa. Totusi, daca schimba femeia cu care face sex, iti va pasa. Lui insa, nu ii pasa. .
7. “Ma iubeeeeeesti?”… Nu e cine stie ce rau sa cantati unele intrebari, doar ca in cazul intrebarii asteia, mintea lui incepe sa curga ca un rau involburat: „Opa! Oare ce o vrea sa imi ceara?”
8. „Daca tu te uiti la meci cu prietenii, eu am aranjat sa ma duc la shopping”. Chiar daca v-a zapacit cu meciul ala de o saptamana si numai de el vorbeste, imediat se va gandi ca altcineva v-a informat  despre meci si ca fiind ceva exclusiv masculin, sigur e un barbat cu care cine stie ce si de cate ori faceti! Si unde faceti? Si…. Va da telefon la toti prietenii prietenelor cu care ati aranjat sa iesiti, ca sa ii anunte sa isi piteasca toate cartile de credit si apoi sa vina toti la voi acasa pentru ca tu lipsesti si ei se pot porci oricat.
9. “Ma presezi! Esti totalitarist.” Chiar daca aveti dreptate, ceea ce intelege un barbat din ceea ce ati spus, va fi: „Pleaca! Vreau sa stau sa-mi vopsesc unghiile in 46 de culori, sa probez 50 de rochii, sa vorbesc 32 de ore la telefon, sa ies cu prietenele mele, sa bem 3h suc de banana cu visine, sa ma hlizesc cu alti barbati pentru ca m-am plictisit de tine!”. Asa ca mai bine ziceti clasica tampenie cu: „Vaaaai, iubitule, ce gelos esti. Imi place!”
10. „Eu conduc atent”. Nu, nu…degeaba. Chiar daca tu ai facut vreo 3 greseli si el 50, ale tale vor si mai mari si mai elocvente. Se va agata de ele la fiecare pas si tot timpul va va spune ca o face pe motiv ca se nelinisteste. De asemenea, incepe sa va puna intrebari tehnice la care va veti simti cumplit de umilita pentru ca habar nu aveti ce intreaba. Un remediu rapid se poate aplica. Puteti intreba : „Ia zi repede: in ce dulap e sarea, in ce dulap e cafeaua si care e programul pentru haine din bumbac?” Va da inapoi imediat. Nu aceepta ca exista ceva ce el nu stie.
11. Sa nu il mangaiati niciodata pe burta. Are senzatia ca o faceti fiindca are BURTA, lucru normal, oricum, sa aiba! Si desi tu esti atenta si mananci echilibrat ca sa nu te ingrasi, in timp ce el mananca 2 pizza  XXL si bea 3 beri la o masa, pe nerasuflate, tot tu vei ajunge sa mori de foame o saptamana, fiindca il apuca nebunia ca trebuie sa dea burta jos si are nevoie de incurajare si suport. Mai mult de o saptamana nu rezista fara pizza. Fara bere nu rezista deloc.
12. „Iti place rochia mea cea noua?” Asa tampenie sa nu spuneti niciodata. In primul rand ca habar nu are care rochie e noua si care e veche. In al doilea rand, va va intreba imediat cum se deschide, ceea ce inseamna ca iar o pune de-un sex. In al treilea rand, va poate zice ceva si mai si: „Ia scoate-o ca sa vad mai bine”. In materie de smecherii, profita din orice.

Un comentariu: