joi, 4 august 2011

Canuta Om Sucit

Peste sau carne?

Pornind de la articolul anterior, in care, mai mult ca sigur nu m-am prea facut inteleasa, mi-a venit ideea acestuia, de azi.
Bine, e drept ca m-a influentat si ce am citit aici Gigi Becali calca pe bec a decis neokominternul Ma voi abtine sa fac vreun comentariu, sper sa cititi voi despre ce e vorba.
Dilema mea porneste de la un anume context.
Ca femeie, nu imi place curvareala, ca sa zic asa. Nu, nu as umbla de colo colo doar pentru ca imi place "sportul" acesta. Din anume motive, n-as "practica". Mai clar, ideea mi se pare interesanta dar neatractiva. Atatia ani de educatie si morala au reusit sa ma dreseze, parca, definitiv. Dar nu de tot... In acelasi timp in care pentru propria mea persoana gandesc si, mai bine zis, simt asa cum am marturisit mai sus, pentru alte femei, care simt altfel, care doresc sa practice "sportul", nu le gasesc ca fac vreo greseala. Chiar nu le consider lipsite de etica.
Din punctul meu de vedere, curvareala inseamna sex pe bani. Atat. Sau sa faci ceva si sa nu o recunosti, sa fii parsiv. Orice altceva, e doar o optiune si o asumare a unui stil de viata dupa cum place, doreste si considera fiecare.
Despre faptul ca putin imi pasa ce se zice in Biblie, nu e nevoie sa mai amintesc. In ultimul timp, multe chestii am descoperit ca se incearca a se induce acolo. Nu ca sunt rele dar sunt pretinse, neaga realitatea. Si negand realitatea nu inseamna ca faci ceva bun. Inseamna ca persisti in zadar sa spargi zidul pentru a-l declara statuie.
Asadar, cum e posibil intr-o tema atat de radicala cum este sexul si blestemul moravurilor usoare, eu sa fiu -in ceea ce ma priveste- de o parere, dar sa nu am absolut nici o problema cu altcineva, care are o parere exact opusa celei care vizeaza persoana mea?
Vreau sa adaug aici ca, aprovimatix in aceeasi maniera duplicitara reactionez si cu homosexualii. Cu mici variatiuni, insa.
Despre tema asta, am luat pozitie clara si dura doar cand a fost vorba de un amic de-al meu. Am zis: "pe aici nu se trece!"  Si nu s-a trecut. Niciodata. In rest, ...nici cald, nici rece, doar nu-mi pasa. Efectiv, nu-mi pasa. Nu am orientari homosexuale nici macar ca o pura curiozitate (asta e si faza, ca senzatie nici nu-mi pot imagina atractia, mi se pare imposibil). So what? Ce imi pasa mie daca Gheorghe il iubeste pe Vasile sau pe  Dorina? Si ce treaba am eu daca Dorina o iubeste pe Mioara sau il iubeste pe Gheorghe ? Pana aici, merg pas.
Ei bine, daca-l vad insa pe Gheorghe si pe Vasile ca incep sa se pupe, cred ca e vai de capul lor. Nu s-ar mai pune problema homosexualitatii ca idee dar ar interveni o reactie din partea mea de natura estetica (urmare a dresajului) si de instinct (nu pot ramane impasibila in fata la ceva pentru care eu sunt "programata" exact invers).
Totusi... daca Gheorghe s-ar pupa cu Dorina, nu mi s-ar mai parea asa aiurea.
Acum, ca sa revin la primul aspect mentionat: pana la urma, cum sta treaba? In picioare sau in cap? Drept sau de-a curmezisul? De ce o data "hais" si o data "cea"?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu