miercuri, 25 mai 2011

Cocalarism istoric sau cum sa-ti tragi rapid stramosi mareti

Daca in cele ce urmeaza voi gresi, va rog sa ma corectati. Chiar va rog.
Articolul ce va urma se potriveste foarte bine cu bancul acesta:
"_Cum te cheama, pui de dac?
_Attila ... "
Adaptat, bancul va deveni asa:
"_Cum te cheama, urmas al lui Alexandru Macedon?
_Ivan..."
Sa clarific din capul locului ca in discutie va fi luat cazul tarii numite Fosta Republica Jugoslava a Macedoniei.
Ei isi mai zic si Macedonia sau Republica Macedonia. In engleza apare cu initialele primei versiuni prezentata de mine, adica F.Y.R.O.M.
Intre greci si ei e o mare neintelegere, grecii neacceptand sa isi spuna macedoneeni acestia, dat fiind ca macedoneenii erau greci pana-n oase iar cei din F.Y.R.O.M sunt slavi tot pana in oase.
Dupa cum cei ce mi-au vazut profilul au constatat deja, locuiesc in Grecia, asadar daca vi se pare ca sunt oarecum partinitoare (pentru ca e posibil sa fiu influentata si subiectiva), va rog sa ma certati.
Asadar, sa privim o harta.

Tot ce e inconjurat cu negru reprezinta teritoriul Macedoniei in vechime (in afara de Imperiul lui Alexandru cel Mare, desigur) - Cu culoare galben vedeti nucleul Macedoniei, spatiul unde si-au avut capitalele - Culoarea lila reprezinta spatiul macedonean care apartine si acum Greciei (si care constituie judetul Makedonia - Thraki) din Grecia - Cu verde vedeti spatiul ce acum revine Bulgariei (districtul Blagoevgrad) - Cu vinetiu vedeti spatiul fostei Macedonii ce revine la F.Y.R.O.M (si pe care scrie Republic of  Macedonia)
Desigur ca F.Y.R.O.M este 100% constituita dintr-o bucata a fostului teritoriu al Macedoniei! Nu exista vreo indoiala!
Problema e alta.
Tipii tin mortis sa-si zica... macedoneeni si sa isi numeasca tara Macedonia!
Mai mult decat atat, daca va uitati pe Wikipedia, veti vedea ca prezinta majoritatea populatiei ca fiind macedoneana. De fapt, acesti "macedoneeni" sunt slavi! Peste 60%, adica procentul autointitulat drept populatie macedoneana este de origine SLAVA. Pe langa acestia, 24% sunt de origine albaneza, 4% sunt tigani (eu asa ii numesc ca doar e dreptul meu), 4% altii. Culmea nebuniei este ca tocmai acest ultim procent de "4 % altii" sunt macedoneenii, minoritate greaca adica!
Cred ca toti stim cate ceva despre Macedonia si despre Alexandru Macedon si mai cred ca toti stim ca erau pur si simplu...greci ! Cred ca toata lumea stie ca Alexandru Macedon era grec. Eu, oricat sa fi cautat, oricat as fi dorit in modul cel mai sincer sa gasesc vreo sursa care sa fi spus ca macedoneenii nu erau greci, nu am gasit asa ceva.
De asemenea, romanii cunosc despre macedoneenii nostri, machedonii, aromanii! Ei provin tocmai de acolo, din Macedonia, ca doar de asta ii numim asa. De asemenea, sa stiti ca in judetul Makedonia - Thraki din Grecia, localnicii acestia sunt numiti vlahi (clar denumire asemanatoare cu valah). Limba vorbita de ei este un amestec de romana cu greaca. Nici urma de slava !
Dupa cum se observa, majoritatea populatiei din F.Y.R.O.M este formata din slavi si albanezi. Ce legatura au slavii si albanezii cu grecii, eu nu stiu. Si hai, albanezii erau aici, vechi iliri...inteleg. Macar exista o prezenta istorica si se poate presupune ca s-au amestecat oarecum cu grecii (e doar o supozitie dar mi se pare posibil). Cum ramane insa cu slavii care sunt si cei mai multi? Erau si slavii, greci? Categoric, nu! Atunci cum de se autointituleaza macedoneeni?
Culmea culmilor este ca vorbesc o limba slava, pe care o numesc limba macedoneana si scriu cu alfabet chirilic. Mai mult decat atat: sustin ca Alexandru cel Mare e strabunul lor! Un neam de slavi adica, are drept strabun unul dintre cei mai mari greci si desi le este strabun...nu se trag din el?! Cam asa vine treaba. Steagul F.Y.R.O.M reprezinta emblema casei regale a lui Filip II si a lui Alexandru cel Mare. Acesta e punctul ala ridicol, caracteristic cocalarismului. In cazul prezentat aici, de asta am pus in titlu "cocalarism istoric". Pai cum e posibil sa fie Alexandru cel Mare strabunul unui neam slav? Adica...de unde pana unde? Pe baza carei logici? Cum e posibil sa iti insusesti "Verghina" sau "Vergina"  (asa se numeste simbolul) si sa ti-l pui pe steagul tarii cand tu stii clar ca te tragi din Cneazul Igor?! Este sau nu este aceasta o impostura istorica? E de-a dreptul umilitor pentru ea insasi, dupa parerea mea, ca o intreaga tara, doar pentru ca nu poseda vreun glorios trecut istoric, sa fure unul de la altii. Sa-si traga rapid strabuni mareti si neamuri misto! E trist, e grotesc, e cocalarism, e arivism istoric de cea mai joasa speta!
Verghina (gr.) sau Vergina (en.) - Simbolul Macedoniei vechi, a lui Alexandru cel Mare
Ca sa ne amuzam putin, e ca si cum rusii ar ocupa toata Republica Moldova, si-ar impune limba rusa, ar scrie cu litere chirilice ca deh, asa e limba rusa...dar ar sustine ca nu e adevarat ca aia e limba rusa, aia e limba moldoveneasca! Si poetul lor national e Eminescu! Si ei sunt urmasii lui Decebal si ai lui Traian pentru ca teritoriul pe care stau a apartinut candva urmasilor acestora! Si steagul lor ar fi cu rosu, galben si albastru si un cap de bour! Sincer, nu v-ar veni sa ii luati la palme? Nu vi s-ar parea culmea nesimtirii ?
Aici, bancul ar devei:
"_Cum te cheama, pui de dac?
_Ivan..."
De asemenea, turcii s-ar putea declara si ei bizantini, urmasi ai lui Constantin si si-ar inlocui drapelul cu semiluna cu steagul Imperiului Bizantin (care, intamplator, este si steagul Bisericii Ortodoxe). Ar fi misto ! Ar fi cea mai hilara faza.
Desigur, am toata consideratia pentru orice popor de provenienta slava. Nu asta e problema. Dar cu tipii astia, e chiar urat, e de prost gust. Este ca si cum Gutza sau Salam ar sustine ca au terminat Conservatorul, au facut un master la Berlin si ca muzica lor e inspirata din Bach. Si ar avea pretentia ca tot mapamondul sa ii creada! Si ar revendica diplome de atestare! Dincolo de aberatia afirmatiei, nu ati zice ca minciuna aceasta e asa de execrabila si strigatoare la cer incat numai un cocalar sau o scursura intelectuala ar fi putut considera ca spusele lor ar putea trece drept pertinente si ca le-ar fi putut crede cineva?
Cam asa vor si "fyromezii" astia, sa fie recunoscuti la nivel international si tot la nivel international nu ii recunoaste nimeni pentru ca grecii sar in sus si urla "macedoneenii sunt greci, noi suntem greci, voi nu sunteti de-ai nostri!".
Si totusi, in F.Y.R.O.M, asa se doreste. Cineva zicea ca unii anume din Romania, ar trebui urcati pe vapoare si trimisi... fara a sti destinatia. Eu tocmai am gasit-o! Trimiteti-i in F.Y.R.O.M! Vor deveni si urmasi ai lui Alexandru cel Mare!
Eu sunt Semiramida! Sor'mea e Zana Zanelor! Tata e Moise!
Steagul F Y R O M

5 comentarii:

  1. Comentariul dlui Anonim, alias Corrado, alias Satanel a fost sters.
    Dansul va invata sa isi sustina afirmatiile in mod civilizat. In caz contrar, absolut tot ceea ce va posta in mod jignitor si cu aprecieri sexuale, va fi sters. Inteleg ca mediul in care dvs traiti, poate este unul in care va exprimati ca la usa cortului, dar aici, nu o veti putea face. In rest, orice idee vreti sa expuneti, o puteti posta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Motto."O minciuna repetata la nesfarsit,ajunge sa fie luata drept adevar."

    Sa te vedem acum cât de tare esti in buci!

    In mijlocul Tesalonicului de azi gasim Arcul de Triumf al lui Galerius (Ler Imparat),dar sa vedem cine este de fapt acest OM...
    Imparatul Galerius cel Batran,fiul Romulei (femeie daca din cetatea Recidava),dupa ce primeste de la Senat titlul de Imparat Roman,acesta schimba numele imperiului in "Imperiul Dacic" deoarece majoritatea populatiei acestui imperiu,era formata din daci-traci ca de altfel si armata.Limba dacica este cunoscuta in istorie sub numele de "latina vulgara" (mioritica),fiind de fapt limba imperiului.
    Niels Hannestad afirma ca monumentul este "cel mai important dintre monumentele tetrahice pastrate",consemnand pentru eternitate triumful dacilor in intreaga lume antica,orientala si occidentala.Figurile comandantilor daci sant peste tot.De ce oare grecii nu se intreaba azi,de ce s-a construit acest Arc de triumf pe "teritoriul lor" si de ce santem noi pe el ?De fapt el nu reprezinta nimic istoric pentru greci care,isi adjudeca incorect acest teritoriu (Macedonia).In anul 311 e.n. Ler Imparat,inainte de moarte va da decretul de "Libera practica a cultului crestin".Il vor urma la tron cei doi nepoti,Galer cel Tanar si Constantin cel Mare.Constantin va reconstrui si Podul de piatra de peste Dunare,facut initial de strabunul sau Burebistas.Atunci de ce este folosit termenul nedrept de 'Bizantul grecesc' ?Cantecele si colindele romanesti il omagiaza pe El - Ler Imparat.Scriitorul Eusebiu spune ca tot el,Galerius, a dat armatelor sale inca de la inceput,vechiul drapel al dacilor - Sarpele Gnostic - si a mutat capitala statului Dacia Mare,acasa pe teritoriul romanesc,in Salonic.(Fontes,2 6-7)
    Rotunda din Salonic a fost construita tot de Galerius.Apoi Constantin cel mare va muta capitala imperiului la Constantinopole,si va ridica la Roma un Arc de Triumf prin care dacii sant reprezentati prin 8 statui,fiecare de peste 3 metri inaltime.De fapt din centrul Romei,daca s-ar elimina monumentele inchinate dacilor,Roma ar ramane...pustie !Crestinii le datoreaza dacilor libertatea cultului lor,deoarece raspandirea credintei in Hristos s-a facut in limba daca (latin vulgara) de catre Andrei,fratele lui Petru,la nordul Dunarii,si de catre Pavel la sudul Dunarii (vezi Biblia lui Wilfila scrisa in limba carpato-dunareana la inceputul secolului 4).Stau si ma gandesc ca prostu',oare de ce romanii nu au ridicat nimic in Roma,dupa ce au cucerit Grecia,ori Anglia,Egiptul,ori...ori..ori.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca arheologii greci nu pot explica nici panâ azi,ce cautâ monumentul istoric pe care sant gravati dacii,ce pretentii pot avea de la o proastâ care habar nu are câte urechi are ?Si cand te gandesti ca mai exista incâ 10,5 miliarde de prosti in Grecia actualâ care chiar cred câ Macedon a fost grec.

    Vorbesti fârâ sa te informezi,tu ce visezi noaptea,spui ziua.Citeste mâcar 10% din cat stiu eu,apoi stâm de vorbâ .Bine ?Dar daca vrei sâ stâm de vorbâ,nu sta fatâ 'incâltatâ', plinâ de arogantâ si cu singurul tâu neuron vâlvoi de… prostie crasâ si cu aere de mare cunoscâtoare.

    nu te supâra ca ti-o spun asa franc pentru câ acesta este stilul meu satanist: tu esti prea proastâ pentru ceea ce se discutâ despre istorie. Du-te in lumea basmelor tale prostesti, citeste, roagâ-te la Dumnezeu sâ-ti mai de-a putinâ intelepciune si apoi grâieste.Ti-ai fâcut temele ?.....mâta stie câ te joci la calculator ? :)))) du-te fâ la scoalâ!Vreti Macedonia ? dar in guritâ nu vreti?
    Chestia cu stersul articolului e penibila.Chiar câ nu mai pot sa beau disearâ...adevarul nu-l poti sterge.

    Satanel

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehe, nici dumneata nu poti sterge adevarul! :)))) Tocmai de aia te scremi atat sa demonstrezi absurdul.
    Pana una alta sunteti fara tara, fara limba si fara istorie. Si nu e vina mea ca va placea sa va plimbati cu oile pe dealuri de colo colo, atata amar de timp. Rau este ca asta faceati si ca acum, vreti sa va dati din ciobani, intelepti! Nici romani nu sunteti, nici greci! Astia au si limba, si istorie, si tara! Ambele natii stiu cine sunt.
    Ei si-au creat si limba, si istoria, si tara! Dumneata ai limba? Pocesti limba romana si ti-o revendici. Venetic, parazit istoric, arivist de neamuri si de limbi! Nici macar in acelasi fel in ambele tari nu va numiti voi insiva! Nu vezi ca nici nume comun nu aveti? Habar nu aveti cine sunteti si de aia credeti ca toti...sunt ca voi.
    Nu sunteti nici romani, nici greci! Voi si jidanii: va mutati unde va era bine si apoi v-a venit ideea despre ce mari si tari sunteti voi.
    Voua insa, nu va va merge. Maretia civilizatiilor grecesti care estompeaza orice alta civilizatie a lumii, probarea acesteia pe dovezi clare, precum si bunul simt, cumpatarea ,statornicia romaneasca si probarea istoriei si continuitatii neamului roman, nu va vor permite niciodata sa revendicati ceva la care nu ati contribuit in vreun fel!
    Daca vreti ceva, sa va faceti! Nu mai imprumutati de pe unde va duceti! Faceti-va singuri si nu mai mintiti si nu mai furati! Impostorule.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stimata doamna putem spune si despre Bulgari care se dau Traci si locuitori ai vechii Moesia-Romana si chiar se mandresc cu asta, si in general de toate popoarele slave care au venit mult mai tarziu asimilind popoarele autohtone,furand pamantul,istoria,cultura,traditiile zonei respective. Popoarele slavonice nu se pot intitula in vre un fel deoarece nici ei nu stiu de unde anume provin si care este cu adevarat istoria lor, la fel ca si maghiarii doar ca ei si s au oprit intr un loc si si au format pana la urma o istorie, asa cu mai multe rele dar o au.dar nici ei nu stiu sigur de unde provin. E cam trist sa constientizezi ca te afli pe un pamant care nu a fost al stramosilor tai, sa nu stii de unde provi mai exact. Sunt multe example : Turcia,Rusia,Macedonia,S.U.A(acolo este o corcitura de natii),etc.

    RăspundețiȘtergere