miercuri, 15 februarie 2012

Scrisoare de dragoste cu o zi mai mult, cu o zi mai tarziu



Rareori pot vorbi despre dragoste.

Dragostea este atat de intensa, de excitata, iti da un sentiment de atat de insuportabil de bine, incat cu greu poti indura doua clipe consecutive pentru a te identifica simtind-o, traind-o, gustand-o. Maretia dragostei este asta: te face sa traiesti in mod repetat insuportabilul. Si nu stiu de ce in dragoste, fericirea doare ca o nefericire.Si nu stiu de ce in dragoste, daca e nevoie sa fii nefericit pentru a-ti trai dragostea, atunci trebuie sa fii nefericit pentru a fi viu!

Mi-am dat seama cu stupoare ca pentru fiecare om, dragostea este altceva. Mi-am dat seama ce usor se spune "te iubesc". Cat de prematur, cat de sarac, cat de limitat, cat de conditionat, cat de timorat si cat de la prea multi concomitent se spune te iubesc... Poate pentru ca unii simt o datorie in a iubi.
Dragostea cred ca poate fi "jucata" concomitent, mai multor persoane. Singura persoana careia nu-i putem "juca" dragostea, suntem noi insine. Noi si numai noi stim pe cine iubim. Aceasta e judecata noastra, pedeapsa si eliberarea. Nu cred ca exista injurie mai mare decat a-i spune cuiva pe care nu il iubesti...ca-l iubesti.

Stim ca suntem indragostiti atunci cand stim ca impotrivindu-ne dragostei, ne indureram, ne sfasiem, ne sufocam,ne stingem si,in final, ne sinucidem. E imposibil sa te impotrivesti dragostei. Este imposibil sa ii supravietuiesti ei.

Pentru dragoste poti sa ramai ultimul mizerabil de pe pamant. Si sa sa fii fericit.
Pentru dragoste poti suporta orice violenta din partea celorlalti, orice batjocura. Si sa fii demn!
Pentru dragoste poti sa suporti totul, poti sa mori neincetat, clipa de clipa. Si sa fii fericit.
Pentru dragoste poti sa nu mai speri, sa nu mai ceri, sa nu mai ai pretentii la nimic decat sa iubesti tu insuti. Si sa fii fericit.
Pentru dragoste poti sa decazi dincolo de orice execrabila vina. Si sa fii fericit.
Pentru dragoste poti sa stai senin si rabdator in timp ce toti te scuipa. Si sa fii fericit.
Pentru dragoste poti sa uiti cum te cheama. Si sa fii tu insuti.
Pentru dragoste poti sa incetezi sa mai respiri, poti sa te usuci ca o coaja sau sa infloresti ca cea mai frumoasa floare. Si sa fii fericit.
Pentru o clipa de dragoste poti pune la bataie viata ta toata. Si doar asa poti sa spui ca ai trait. Ca ai fost fericit.
Pentru dragoste iti poti pierde capul. Si-ti poti recapata sufletul.
Pentru dragoste poti sa traiesti si sa mori cu aceeasi putere, ca o aceeasi alegere.Ca si cum sunt acelasi lucru.
Pentru dragoste poti sa inchizi ochii in ultimul ceas si sa spui: "eu de asta, cu adevarat,am trait. Restul,l-am trait de dragul altora".
Pentru dragoste iti asumi responsabilitatea lumii intregi, a vietii toate, a spiritului intregului univers cunoscut, necunoscut, nebanuit inca.
Dragostea este ca un cec in alb pe care-l semnezi intr-o clipita pentru ca tot ce e al ei, vrei.
Pentru dragoste, pentru rara, sublima, divina dragoste, noi traim.
Pentru dragoste, doar pentru dragoste toti avem ceva in comun.
Fiecare are ideile sale, caracteristicile sale, tendintele sale, orientarile sale, trairile sale, dominanta sa ! Elementul comun al toturor este dragostea. Implacabilul, de neinvinsul, fatalul destin al dragostei ne este singura slabiciune, calitate, uratenie si frumusete comuna.

Pentru dragoste poti sa pierzi totul. Pentru ca fara dragoste, nu ai nimic.
Numai acolo unde exista dragoste, orice devine intreg.

Doamne, da-mi dragoste chiar daca stiu ca asa voi muri. Doamne, nu ma lasa fara ea, infirma!




Un comentariu: