miercuri, 13 iulie 2011

Cum iti implinesti un vis

Ce va voi povesti acum este rupt din realitate si sper ca eroinele acetei intamplari sa scrie si ele la comentarii.
Uneori parca intamplarile converg spre a lua o decizie.
In fond, doream sa scriu acest articol ... si ma cam codeam.
Uitati cum sta treaba.
Dat fiind ca ma aflu aici, ca scriu si sunt activa, aceasta este mai mult decat o dovada a faptului ca am tangente cu virtualul. Este un mediu pe care nu il subevaluez si nu ma lepad de el. Ba chiar cred ca ofera un potential urias.
In aceast mediu virtual, asadar, am cativa foarte buni prieteni. In ceea ce priveste fetele, avem chiar o interactionare placuta si deosebit de utila. Nu mi se pare un nonsens ca aici si in acest mod, pot iesi chestii formidabile. Sa fie clar, nu ma refer la sfaturi, discutii, marturisiri, confesiuni, minciuni, plansete, gogosi si elefanti roz cu ciucuri aramii. Eu vorbesc de cum se poate FACE cu adevarat ceva.
Acum ceva timp, in mediul virtual, am cunoscut o fata al carui nick name mi-era cunoscut dar nu discutasem niciodata amandoua. Este delilah. Nici eu nu stiu cum, am ajuns sa vorbim si, din vorba in vorba, mi-a spus, printre altele, ca face bijuterii, ca le-a postat pe HI5 dar ca nu prea merge treaba si e dezamagita.
Am vazut si ce anume facea ea... As vrea sa vedeti si voi, este relevant.



Cam asa aratu "creatiile" ei la inceputuri.
Partea nasoala a venit cand m-a intrebat ce parere am sau, cumva, a venit discutia in zona spionoasa in care urma sa imi zic parerea.
Ptiiiiiiiiiiiiiiiiiiu ! Cum naiba sa zic ce aveam de gand fara sa creada ca am ceva personal cu ea????
I-am pus conditie ! Am zis ca eu ii spun..., dar sa incerce sa inteleaga ca zic de bine, nu de rau.
Asa ca i-am turnat tot ce credeam: ca Hi5 e o prostie pentru ca-i devalorizeaza ceea ce face, plus ca nu exista clientela pe acolo. I-am mai zis ca alea-s niste margele insirate si nu sunt bijuterii. Si i-am mai zis ca pozele sunt proaste rau de tot, si ce face ea arata si mai rau din cauza pozelor! (Deci va dati seama parere...ca sa incurajezi omul) I-am sugerat sa isi faca un blog si sa inceteze postatul pe Hi5. (...Tu, delilah, daca tot citesti articolul, corecteaza-ma daca gresesc...)
De asemenea, ca fete ce suntem, atat eu cat si alte amice din aceasta lume virtuala, ne-am pus pe cautat modele, idei si dat sugestii. Ca doar vorbeam de bijuterii, ne placea. Si cand spun asta, cred ca sunt in asentimentul acestei trupe de "albine" careia ne-a facut o deosebita placere toata aceasta forfota, ne-a amuzat, ne-a adus mai aproape, ne-a adus o satisfactie uriasa !
Incet incet, "creatoarea" noastra prietena a inceput sa prinda curaj si sa puna in aplicatie ideile si sugestiile noastre.




Dupa cum se observa, modelul "monopietricica" a ajuns la stadiul de "multipietricele" si un fel de impletitura de...cosulete. Pozele tot vai de capul lor sunt dar...primii pasi incepusera sa se faca. Si se faceau in sensul bun!
Primele cumparatoare am fost tot noi intre noi, pentru ca va dati seama ce veselie era sa alegi modelul, sa ti-l faca la comanda, sa il vezi la web si sa mori in asteptarea "chestiutei" tale la care si participasei, desi trebuie sa recunosc ca ieseau cam strambe... Succesul ei, devenise succesul nostru. Bucuria ei, era bucuria noastra.
Treaba a inceput sa mearga.
Nu de la sine, desigur. Treaba a mers pentru ca noi am incurajat-o pe amica noastra si pentru ca ea, fata desteapta, a prins mesajul corect si inteligent si a inceput sa invete, sa caute si, desigur, sa se perfectioneze. A luat totul in serios, a muncit. Nu a incercat sa isi bata joc de nimeni si nici sa insele. Ea chiar muncea si munca, adevarata munca, aduce rezultate. Nu s-a facut ca lucreaza in speranta ca se vor gasi 3 prosti pe care sa ii pacaleasca. A pus suflet si a gasit sute de destepti care au apreciat ceea ce face.
Este mometul in care, mai multe cunoscute au incercat sa se apuce de "bijutereala". Dar nu au facut ceea ce era cel mai important. Nu au incercat ceva nou, nu au experimentat, nu au cautat, nu au "transpirat" muncind si nu au ascultat sfaturile potentialilor cumparatori. Si aceste lucruri sunt indispensabile succesului, sunt vitale.
delilah creeaza bijuterii deosebite, deja, da lectii altora, are un e-shop si foarte multi clienti si, cel mai important, prieteni.
Totul s-a petrecut prin chat, nu ne-am intalnit niciodata, suntem imprastiate in toate colturile Terrei. Inima, bucuria, placerea si dorinta de a realiza ceva insa, chiar si asa, in secul virtual, a avut succes practic.
As vrea sa imi permiteti sa va prezint ce face delilah astazi, dupa ce voi adauga ca ea isi continua specializarea in noi tehnici de creatie.

Winter Tale

Cinderella Story

Vis tropical
Sheherezada's Dream


When Red Suits You
Libelule


Simple sau nu, bogate-n detalii sau sobre, "grele" sau usoare, va plac sau nu va plac... am vrut sa vedeti doar cum incepand de la un vis, un vis dintr-un colt al mintii, singuratic si nostalgic, cu vointa, putere, curaj, iubire si munca, visul poate deveni realitate. Aici, in lumea vorbelor pierdute, faptele graiesc cu glas puternic.
Chiar si aici munca e munca, ideea e idee, arta e arta, banii sunt bani, iubirea e iubire, creatia e creatie, bucuria e bucurie, pentru ca peste tot, exista OAMENI !
M-as simti foarte onorata daca insasi delilah ( delilah ) ar scrie ceva la cometarii ... si, de asemenea, CrazyLife, Camy, Cosmina, black...toata trupa vesela.

9 comentarii:

  1. Hehe am si eu un inel facut de ea (daca cauti pe site-scuze cacofonia- si gasesti "inel Helly" ie al meu :X si si-a mai facut o fata :D) e superb, il ador, si o sa mai imi iau bijuterii de la ea cat mai curand sper :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa incep cu inceputul... intr-adevar, am inceput foarte stangaci.., asa cum a subliniat si buna mea prietena aici,Iris.
    Am inceput intr-adevar,cu margele insirate...atat stiam..A urmat o perioada de cateva luni in care nu am mai lucrat nimic, nesimtind nici un stimulent, nici o raza de lumina..pana la un moment dat.
    Pana la un moment dat, cand impinsa efectiv de la spate cu critici constructive,mai mult decat cu aprecieri.Am cautat aceste critici,le-am cerut in nenumarate randuri, nu imi era de ajuns un "frumos,foarte frumos"..voiam ceva mai mult, pentru a simti nevoia sa lucrez "mai mult".
    O contributie foarte mare in debutul meu, ca sa zic asa, o au ,asa cum bine este mentionat, si Iris, si Camy, si Crazylife, si alte cateva bune prietene din mediul virtual, si nu numai.
    Da, asa cum se poate vedea si in aceasta postare, sunt produse cu care acum, sa fiu sincera, ma rusinez.. sunt produse pe care le-am si scos din spatiile virtuale unde erau postate...dar sunt si produse cu care ma mandres, cu care se mandresc chiar si prietenele mele, si mai ales, cele care le poarta.
    Ma bucur sa observ din aceasta retrospectiva cum este vazuta,cu al treilea ochi,evolutia mea in lumea bijuteriilor lucrate manual. In doua randuri am incercat sa ma autoevaluez, dar nu pot singura.As fi prea subiectiva.
    Tin sa multumesc in mod special autoarei acestui post,Iris, singura care mi-a spus franc in fata ce este si ce nu este, cum vede si cum nu vede un produs, si mai ales.. m-a tocat la cap cu prezentarea bijuteriilor in fotografii, calitatea lor vazuta intr-o fotografie.Recunosc, cam cu indaratnicie , lipsa de experienta, mi-a luat mai mult decat necesar pentru a intelege cat de importante sunt fotografiile in expunerea unei bijuterii. Primele remarci care mi-au dat cu adevarat "de gandit " au fost replicile clientelor.. "vaiii...sunt mult mai frumosi, cu mult mai frumosi in realitate!! " (referitor la o pereche de cercei in acest caz).
    Si,inghiontita de Iris si de exclamatiile clientelor... am incercat sa fac prezentarea unei bijuterii cu mai multa responsabilitate.

    Iti multumesc Iris pt TOT, si stii tu foarte bine pentru ce, va multumesc fetelor pentru sustinere, pentru increderea acordata, pentru incurajari, pentru critici, pentru toate observatiile.In continuare, pentru cine are 2 minute si pentru mine, sa scrie mai degraba o critica, o observatie, decat o "lauda". Va multumesc si pentru asta! Mai ales pentru asta!
    Ii multumesc si Cameliei pentru ca mi-a fost alaturi cand eram dezamagita,pentru ca imi sugera idei si hinturi in momentele in care inspiratia fugea de nebuna..
    Ii multumesc "verisoarei" din Timisoara, CrazyLife pentru aprecierile lasate produselor care i-au placut, si nu tuturor produselor, cum multi/multe obisnuiesc.. Ii multumesc pentru sinceritate.
    Multumiri catre black_widow, care a avut "curaj" sa comande ceva de la mine, desi nu ma cunostea prea bine, nu conversasem mai deloc spre deloc, inainte..Tot ce a avut la indemana era blogul meu..cu fotografii mai mult sau mai putin stangace.
    Multumesc si Cosminei, pentru indrazneala de a-mi comanda tot setul, pornind doar de la un colier, care i-a placut foarte mult, setul urmand sa fie realizat..la comanda, cu indicatii aproape precise (nici eu nu stiam ce va iesi, cu certitudine!).
    Multumesc si Teodorei, o buna prietena de aici din oras,la fel, pentru imboldurile constructive.
    Va multumesc tuturor,chiar si pentru cele 5 minute petrecute aici,citind cu drag,regasindu-va, sau de ce nu, plictisindu-va :)).
    :)
    Cu sinceritate,
    delilah

    RăspundețiȘtergere
  4. Am descoperit-o pe Delilah si arta ei de curand, cu ocazia unui targ organizat de 1 martie anul acesta, in Piata Prefecturii din orasul nsotru, Craiova. Am o pasiune pentru bijuterii speciale, ceea ce ma face sa caut atent si sa incerc sa nu ratez nimic! Desi standul ei expunea la acel moment mai ales cercei simpli, buni de oferit ca martisoare, erau expuse si cateva piese "lucrate" care m-au captivat.Am dorit niste cercei superbi cu cristale rosii,pentru ca m-au sedus de la prima privire :)Foarte amabila, Delilah mi i-a pastrat pana a doua zi, cand cu mare frica sa nu ii fi luat cineva, am mers si i-am cumparat! E uimitor felul in care un lucru frumos iti poate aduce atat de multa bucurie! Si pentru acest sentiment special pe care mi l-au produs cerceii creati de Delilah, am cautat-o din nou. Pe facebook http://www.facebook.com/mssdelilah,pe siteul ei www.delilah.ro, pe blogul ei http://mssdelilah.wordpress.com si am achizitionat multe dintre bijuteriile speciale create de ea, care mi-au creat de fiecare data multa bucurie :)O apreciez si simt in ea un mare potential artistic,daruire, dar si multa putere de munca! Delilah este cu adevarat speciala si merita toate laudele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va rog frumos ca in comentarii sa nu mai faceti reclama. Am introdus eu, discret, un link in text, cu consimtamantul delilah-ei Nu am intentia sa imi deranjez cititorii si as dori sa pastram o atitudine de DEPLINA eleganta si politete. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Inceputul..oare cand a fost ? De la simple discutii pe dc am descoperit o artista si o foarte draga prietena .Pe zi ce trece ,din manutele ei,ies adevarate opere de arta .Felicitari,ulatha mea draga si spor la treaba! :-*

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu o am pe delilah și la blogroll, acolo unde păstrez tot ce cred eu că merită să fie văzut de cititorii mei. Într-adevăr, am și eu niște bijuterii foarte frumoase de la delilah, încurajată, fiind, de pozele pe care le-am văzut pe site. Marea mea bucurie e că acel Cinderella story a ajuns la o persoană tare dragă mie, cea mai dragă! :P Deci, prin delilah și visul ei, putem îndeplini și altele, mai micuțe. :)
    De asemenea cred că pe delilah a ajutat-o foarte mult și propriul talent ( nu doar feedback-ul primit de la lume, pe care a știut să-l ia, lucru FOARTE IMPORTANT ), pentru că dacă mă pun eu acum să fac brățări și coliere ... nici măcar ca preistoria lui delilah nu-mi ies. :)) Sper ca acest ”brand” să crească și să fie recompensat pe măsura valorii lui. :) Te pup, delilah!

    RăspundețiȘtergere
  8. Deosebite bijuterii! te invit pe forumul http://hobby-handmade.forumer.ro/ comunitate de artizani romani dornici de a promova calitatea si creativitatea.
    felicitari pentru tot ce faci si bafta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesant, imi place mult si magazinul ei de pe http://www.tocmeli.ro/magazin/delilah . O adevarata placere sa privesti. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere