vineri, 22 iulie 2011

Au inceput inmatricularile masinilor zburatoare

In USA a fost aprobata folosirea masinii zburatoare (cu 2 locuri) al carei nume este Transition.
Serviciile de transporturi si mijloace de transport ale USA au dat unda verde primei masini...zburatoare.
Transition pare a fi scoasa dintr-un film SF. Este vorba, asadar, de o masina cu 4 roti, aripi pliabile si coada. Astfel, desi capabila de zbor, se poate deplasa pe sosele si ca o simpla masina, dintre cele cu care suntem atat de obisnuiti. Chestia interesanta este ca, in orice moment, posesorul sau o poate transforma intr-o masina zburatoare si se poate deplasa cu ea si pe calea aerului.


Firma constructoare, Terrafugia, mentioneaza ca pilotarea-conducerea acestei masini zburatoare este foarte simpla si, de aceea, 20 de lectii de pilotare (pentru ca aceasta este partea mai noua si mai "grea") si de conducere, sunt considerate suficiente.
Pentru a transforma Transition terestra, in Transition zburatoare, este nevoie doar de apasarea unui buton! In interval de 15 s., aripile, coada si sistemul de zbor de care dispune aceasta masina, vor fi puse in stare de functionare.

Terestru, masina se poate deplasa cu o viteza maxima de 110 Km/h si are o autonomie a combustibilului pentru 1400 Km. In stare de masina zburatoare, viteza maxima pe care o poate atinge Transition este de 200 Km/h si autonomia de zbor, in functie de capacitatea maxima a combustibilului, este de 900 Km.
Deocamdata, pretul sau este destul de mare, 250.000 $. Se considera insa ca in viitorul apropiat, competitivitatea ce va apare in acest nou domeniu al industriei cu masini zburatoare, va conduce la micsorarea preturilor.
Specialistii in marketing prevad ca acest fel de masina va deveni din ce in ce mai popular..pe sosele si in aer si ca in 5 ani ele vor fi folosite in mod masiv.


2 comentarii:

  1. Una de asta as face cado' fostei sotii. Mai ales daca ar fi fabricata la Pitesti.

    RăspundețiȘtergere
  2. ...sau in Franta. Am oroare de masinile franceze. Sunt si urate...si frantzuzesti. Bleah !

    RăspundețiȘtergere