sâmbătă, 16 iulie 2011

Criza plajelor cu frisca

Crizele-s grele! Mai ales alea economice!
In timp ce Junge, Munge si Bunge isi bat capetele cu bancile, locuitorii tristei Atena intampina alte greutati. Ei isi bat capul cu ce plaja organizata vor alege si in functie de ce. Greutatea provine din complicatia ca sunt zeci! Belelele incep intotdeauna de la telefon.

Driiiing!
_ Buna, bulangioaico, vii la mare?
Simt cum mi se ridica toata cafeaua pe nas cand il aud. De 10 ani suntem amici, de 10 ani ma saluta asa si in 10 ani, deseori m-a sunat in timp ce beam cafea. Controlez nivelul lichidului din nas cu usurinta - ca oricum nu il pot scuipa prin telefon-  si raspund tot ca de obicei:
_Bulangioaica esti !
_Bineinteles ca sunt, altfel mi-ar fi rusine ! La mare vii?
_Vin dar unde anume?
_Zic sa mergem la Elephant. Mai bem o cafea, au mancare misto, au si acoperisurilea alea misto din stuf, poate va mai cocotati cu Ela si cu aia stramba, cum o cheama, sa mai avem si noi de cine rade.

Incepe o hahaiala in telefon fara de sfarsit.
Acum ceva timp, ne-am cocotat 3 prietene pe acoperisul de stuf al unui barulet de pe plaja cu pricina si "stramba" a alunecat prin el. Mai exact, stuful de sub picioarele ei cedase si desteapta a intrat jumate in bar...si ramasese jumate deasupra barului. Si normal ca n-a ajutat-o nimeni sa iasa de acolo ca se termina panarama prea repede. Respectiva faza a fost consemnata cu rosu in Jurnalul pataniilor gastii noastre si chiar si acum, desi poate discutam de micsorarea salariilor, de marirea taxelor sau de halul politicii, se mai gaseste cate unul care, fara nici o legatura, incepe: "Hahahahaha, baaaai, o mai tineti minte pe aia cum dadea din craci jumate-n bar, jumate pe acoperis?!"

Cum aud de Elephant, ma intunec
_Nu merg acolo ca ma agaseaza elefantii lor. Gaseste si tu alt loc.
_Da ce-are Elephant? Ti-e frica sa nu cazi si tu prin vreun acoperis? (Si incepe iar hahaiala.)
_Au prea multi elefanti! Peste tot elefanti! Scaunele-s elefanti, pernele cu elefanti, elefantei din matase atarnati de tavan, elefantei la WC, sa-pu-nul!!! e in forma de elefant, cestile-s elefantei! Tu stii cum e sa bei cafea si sa nu stii daca elefantul se apuca de cur sau de trompa?
_OK...arunca tu vreo idee.
_La Costa.
E randul lui sa caraie.
_Nu merg acolo ca l-au facut prea accesibil pentru familii cu plozi. Daca nu-ti urla unul in urechea stanga, se caca altul in dreapta ta. Mori ori surd, ori asfixiat.
_Hai da-o naiba ca exagerezi acum!
_Nu exagerez deloc! Stii cum e sa fii lesinat de foame, sa-ti vina friptura dupa juma' de ora dupa ce ai comandat-o si tocmai cand infuleci mai vartos sa vezi un plod printre mese ca se caca la liber in fata ta, pentru ca ma-sa vrea sa-si aeriseasca ala mic curu' si nu-i pune Pampers?
_Putem merge la Nirvana..
_Nirvana s-a prostit. Fumeaza toti hash.
_Si vrei sa zici ca asta te deranjeaza?! Ca fumeaza vreunul vreo chestiuta la 100 de m de tine?
_Nu, mah ! Ma deranjeaza ca fumeaza prea departe de mine ! Dar faza e ca fumeaza o prostie albaneza care pute a semintze! Da-o naiba, s-au prostit si astia.
_Taboo ?
_Nici sa n-aud ! E plin de grase care stau cracanate pe rogojini! Deja mi se intoarce stomacul pe dos!
_Club Nautica la Shinia?
_E cam departe si unii n-au bani de benzina ca nu le mai dau ai lor.
_Care unii?
_Pai unii din gasca. Aia cu bani au ramas fara...ca le-au taiat parintii indemnizatia de fii.
_Pai bine omule? N-au bani de benzina dar vor plaja organizata unde cheltui de rupi?
_Da chiar, mergem la Mati. Ca n-am fost niciodata! Tu ai fost?
_Eu, da.
_E misto? Plaja e cu nisip?
_Da, plaja e cu nisip.
_Bun, acolo mergem! Ii anunt pe care o mai fi si mergem toti acolo.

Respectiva plaja denumita Mati e neorganizata. E de marime mijlocie, cu nisip fin. Pe fundul apei sunt numai pietre taioase si arici de mare. Pe nisipul placut al plajei urla zeci de plozi care mai si fac pe ei. E plin de babe care stau cracanate la soare, pe rogojini, sa le treaca reumatismele. Mamicile plozilor cacaciosi sunt de la tona in sus si cand mai alearga cate una dupa aia mici, simti ca se cutremura plaja si ti-e teama sa nu te calce-n alergare, din neatentie.
Elefanti nu-s !

Dupa cum vedeti, criza e grea. Plajele-s prea multe. Iar banii...ajung doar pentru mancare, cafea, intrare, vreun suc dar nu si pentru benzina!

2 comentarii:

  1. Am doar o intrebare.Cine sunt Junge, Munge si Bunge?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nick names ale tipilor urecheati ce ne numara banii. In general, evrei.

    RăspundețiȘtergere