miercuri, 6 iulie 2011

Avertisment pentru ce va sa vina si peste voi

Bravo, baieti! Sunteti tari! L-ati arestat pe Mos Craciun!


Nu am sa incetez sa scriu despre ce s-a petrecut in Atena in zilele in care voi ati aflat ca rebelii se dedau la vandalisme. In zilele in care noi am fost atacati cu salbaticie si restul lumii era mintita pentru ca nu cumva sa faceti la fel...
Si mi-e cam greu sa-mi dau drumul la gura sa descriu cu lux de amanunte ce mi-au vazut ochii si am trait pe pielea mea.
Cea mai importanta arma a noastra era umorul. Daca nu s-a facut un misto vis-a-vis de ce se intampla, incat am ajuns, pe bune, la un moment dat, sa ma gandesc serios, foarte serios: "am innebunit toti, ne-au innebunit gazele, altfel nu se explica isteria rasului".
Dincolo de aspectul solidaritatii si de niciodata sperata cooperare deplina intre grupuri ideologice care niciodata nu au putut comunica: conservatori, de stanga, de dreapta, democrati, anarhisti (ma refer la organizatiile de tineret din facultati) a mai existat o dimensiune care i-a socat pe toti: animalicul cu care am fost atacati, violenta de om al pesterii.
Articolul acesta este un avertisment pentru voi, cei ce nu ati ajuns inca la stadiul de revolta, de saturatie si de sila. Decizia si brutalitatea cu care va vor reprima va fi totala si singurul lucru ce vor evita sa il faca (dar fara prea multa convingere), va fi acela de a ucide pe cineva, temandu-se de adevarata furie a maselor de oameni careia nu ii pot face fata. Nu inca...
Daca nu eram 100% sigura de pacifismul, calitatea, gradul de responsabilitate civica si ordinea desavarsita in care s-au desfasurat aceste demonstratii, nu as fi comentat. Dar eu stiu ca nu s-a produs nici un act de violenta din partea noastra! Stiu ca aveam grup de curatenie care aduna gunoaiele (inclusiv tigarile), matura si SPALA Piata aia imensa! Si asta timp de peste o luna de zile si de mai multe ori pe zi! Stiu ca de 2 ori au incercat sa isi infiltreze nenorocitii lor de vandali printre noi si nu au reusit pentru ca oamenii, multimea, demonstrantii au reactionat imediat si i-au anihilat. Asadar ce le-a ramas de facut? Ne-au atacat pe noi, "ne-au dat de furca" pentru a putea sa isi introduca amicii lor vandali in liniste si pentru a avea ce reprosa apoi.
Gazele lacrimogene si asfixiantele aruncate intr-o singura zi, in ziua aceea (29 iunie), au fost in numar de 2.860 (luate de la nemti pe credit si expirate in '95), in timp ce pentru cea mai mare demonstratie facuta vreodata -in trecut-, atunci cand s-a dat foc la o banca si au murit 3 oameni, au folosit doar 100 !!! In prezent au ramas fara lacrimogene si asfixiante, drept pentru care au cerut din Salonic ca sa aiba ceva la indemana! Ba mai mult, au comandat inca 10.000 din Israel ca deh, evreii sunt oameni seriosi, e interesul lor in joc, la urma urmei! Culmea culmilor, astea noi cica-s ecologice... Si iar bancuri pe tema asta. La 10.000 de bombite lacrimogene va dati seama ca distractia va fi si mai mare, mult mai mare. In fond, va fi atat de mare cat este necesar ...
Si pentru ca nu pot descrie in cuvinte violenta de care am avut parte, as vrea sa postez unele fotografii regasite pe internet pentru ca eu in nici un caz nu as fi putut face asa fotografii.
Ca sa intelegeti de ce sunt in stare mizerabilii, sa intelegeti cum se agita ca niste viermi fara sa le faca nimeni, nimic, sa vedeti cum provoaca ei insisi, sa vedeti ca nu au limita, sa vedeti ca sunt de-a dreptul sangerosi, uitati-va bine:
"Mai incet, bah!M-ai speriat"

Tipii nu loveau, nu...ei doar dezbateau o tema de fashion si explicau in mod convingator acestui domn ca nu mai sunt la moda palaria si pantalonii de Safari. Asta era tot.

Dom' profesor, merci din inima mea miCA CA m-ai trecut si am reusit sa fiu politai verde,
nu albastru ca restul (celorlalti) prosti

Mi-a luat dom' ministru jucarie noua. Uite cum se-ndoaie! Vezi?

Prezenta acestor oameni inaintati in varsta a conferit demonstratiilor o "greutate" in fata careia fortele represive nu au avut drept de apel. Le multumim de fiecare data, le multumim si aici. S-au expus in mod constient nu numai pentru ca in calitate de oameni liberi doreau sa protesteze. Ei au inteles ca noi, astia puternici, impetuosi dar tineri, vom ajunge sa avem nevoie de un plus de credibilitate.  Stiau ca unii vor dori a ne discredita. Si au avut dreptate. Prezenta acestor domni si doamne de onoare au conferit luptei, nobletea varstei lor. Gestul lor continua. A doua zi erau iarasi prezenti !

Cineva-mi zicea ca in Romania e la moda gestul acesta cu degetul si nu cel cu palmele deschise...ei bine, si la noi se poarta. Dar dupa ce l-am vazut folosit de unele ... organe, ne-am gandit ca sugerarea unui penis jigneste penisul. Asa ca am lasat disputa aceasta la latitudinea organelor...intre ele.

Pentru o mai buna eficientza, organele de ordine loveau cu bastonul invers -adica direct cu manerul-. Chestia e interzisa dar cum altfel ar fi reusit sa lase oamenii lati in drum? Bai trupe speciale, voi suntei anarhisti, smecherilor!

Tipul avea urechi sensibile si devenise nevricos! De altfel, dupa lupte, in zilele urmatoare, a aparut si un panou urias: "Va rugam sa nu deranjati cainii din Piata, sunt inca sensibili de la asfixiante, piper si lacrimogene. Lasati-i sa se linisteasca."

"Moaaaaaaa ce tari suntem! Si l-am doborat toti 3 de unul singur!"

Fotografii au fost batuti si ei, indiferent de nationalitate. Drept este ca e foarte greu sa  observi ca e fotograf, mai ales cand are doar 5 aparate de fotografiat pe el si tu apartii trupelor speciale.

_Vreau eu parul astuia, am inceput sa am chelie si nu pot accepta ca unul cu tricou portocaliu sa aiba ceva ce eu n-am.
_Lasa-l , mah! Eu l-am prins primul, scalpul si parul sunt ale mele! Tu ia ce are-n cap, nu pe cap.
_Ce zici, bah?! Si ce sa fac cu ce are el in cap? La ce-mi foloseste?

"Baaaaaaaaau! "

"Domnule, va rugam frumos sa ne ziceti, lupta de la Marathonas s-a dat pe Bulevardul Marathonas si de asta a ajuns celebra? Adica noi, dupa lupta asta vom ajunge eroi pentru ca ne-am batut in Piata Syntagma ca turcii? Domnule, opriti-va o clipa, va rugam frumos! Nu stim in ce sa ne sprijinim bastoanele si am obosit!Domnuleeeee, stai! Suntem doar 3!"

"_Cum de ce i-am dat in cap si l-am lasat lat? Ce e aia Crucea Rosie? Cine a auzit de asa ceva? Ce ne pasa de crucea lui...noi suntem atei!"

Vruuuuum, vruuuuum! Am venit si noi sa demonstram ca aia de la Harley Davidson Club!
Da-te mah, din drum! Nu vezi ca suntem demonstranti?

"Aaaaa, poza asta nu e adevarata! Noi, caraliii albi, noi, porumbeii pacii,  sustinem ca ceea ce vedeti nu este adevarat si aveti iluzii! Picatura de sange nu a curs. Ala rosu de pe strazi nu stim ce era. Oricum, ce inseamna "rosu" ? Ce e aia "strada"?

...

"Noi, specialii verzi baieti de trupa, printre altele, cautam lumea la chiloti sa vedem cum sta cu igiena.  Cum faceau Eforii la spartani? Ceva de genul... Nu stim cum sta cu igiena lumea pentru ca toti sunt la fel de curati ca noi, dar la barbati am descoperit o chestie lunguiata pe care noi n-o avem! Asadar unii au arme ascunse si de aceea i-am arestat!"

In timpul demonstratiilor au existat foarte multe persoane cu infirmitate. Initial ne-am agitat pentru ca ne nelinistea faptul ca erau expusi si stiam ca nu vor fi menajati. Nici nu au fost... Nici n-au avut nevoie de grija noastra si de manajamentul cuiva. Am fost doar atenti sa nu folosim accesul carucioarelor si lifturile (refugiul nostru a fost metroul, ai carui angajati ne-au ajutat mai mult decat si-ar putea cineva imagina. Onoare lor! In fond, angajatii metroului nu au constituit o parte secundara a demonstratiilor, ei au fost, poate, cei mai activi protestatari) si totul a decurs OK... Toti oamenii liberi au demonstrat, si-au luat portia de bataie, de frica, de oroare, de onoare si de demnitate!

"Noi nu stim nimic...habar n-avem ce e fumul ala si de ce domnii acestia draguti sunt pe jos! De ce tipi asa, madame? Ce ti-am facut? Nu te teme, politia e cu voi..."

Ce bah, credeti ca noi, politistii n-avem pietre? Avem de toate, bah! Ne-a dat domn' ministru si pietre din pavament! Adica nu ni le-a dat, le-am luat singuri dar ce are a face...."

Eeeeee, piatra aceea nu era luata spre a fi aruncata! Nu! Nu stiam daca bulevardul pavat acum doi ani e considerat antic sau nu si de aceea am luat piatra pentru a fi studiata.. Si "POLICE" de pe tricou inseamna "Bucatar sef"! Ce naiba mah, nu stiti deloc engleza?

Tipii pe care-i vedeti in civil sunt cunoscutii "rebeli vandali". Ei sunt unii dintre cei ce faceau acele acte de vandalism pe care intreaga lume le-a vazut... Zeci de videos si fotografii in care figureaza acestia au fost trase. Vedeti cu cine converseaza ei amical, da? Ei bine, pentru ca numarul documentelor in care acestia stateau la taclale amical cu politaii faceau de netagaduit toata...sarada...., ce au facut? A iesit pe la TV unu' dintre ei (care e fost sindicalist al politiei -l-au dat afara din cauza ideilor extremiste pe care le avea- si actual activist in cea mai dura organizatie de extrema dreapta din Grecia) si a declarat urmatoarele tipul: " Impreuna cu doi prieteni, am fost atacati de persoane necunoscute. Am dat telefon la politie si au venit trupele speciale sa ne salveze. Eram atat de infricosati incat au fost nevoiti sa ne bage in curtea Parlamentului ca sa ne linistim". ....An idiot is always an idiot!
Urmarea e cea mai draguta: a doua zi, zeci de demonstranti aveau panouri pe care scria "sunt un mic fost sindicalist si mi-e frica de necunoscuti. Ma bagati in Parlament?"

...si totusi, par si ei oameni...
...si totusi, s-au dovedit a nu fi...

3 comentarii:

  1. Ce nenorociţi. Cum să lovească bătrânii şi cei cu dizabilităţi? JAVRELE

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-l fi avut voi pe Boc.. sa fi vazut cum se lacrimeaza instantaneu. Fara petarde, fara jandarmi sau perdele de fum.
    Doar cu putina abureala.

    RăspundețiȘtergere
  3. E incredibil..
    Sper ca tu esti bine, totusi. Nu imi vine sa cred ca au lovit in oameni pasnici. In loc sa zica mersi ca nu ati fost violenti, agresivi inca de la inceput, mai ales ca a fost un numar coplesitor de oameni acolo in piata...
    Cate lucruri josnice sunt dispusi sa faca pentru a putea fura in continuare...

    RăspundețiȘtergere