duminică, 24 iulie 2011

Arianoaerian

In luna mai, am scris urmatorul articol Thermopiles - Portile Fierbinti .
Comentariile care au urmat doar acum, de curand, sunt inimaginabile.
Pe scurt, exista cineva, dl. Corrado care sustine ca Noe, vestitul capitan de Arca, in timp ce naviga linistit pe apa potopiana, a dat cu ochii de Sfinx, de Babe si de alte minunatii si a zis: "Baieeeeeeeeeti, aici aruncam ancora".
S-au dat jos frumos, dupa care, tipii au inceput sa descopere tot ce era imprejur, sa faca diverse cetati, sa inventeze limbi, civilizatii, tot timpul, insa, in afara spatiului Carpatilor, dintr-un motiv necunoscut, poate din modestie sau poate pentru ca era ecolog si stia ca nu trebuie stricat mediul. Asadar, il "strica" si el mai departe, nu chiar in ograda proprie ca doar nu era tampit. Dar in rest, tot ceea ce a existat ca si civilizatie, era ...carpatino-arian! Dar tot ! Asa stie Corrado.

La un moment dat, dl. Corrado zice:

"Deducem ca Dorienii si grecii aveau infatisari diferite. Noi stim ca azi grecii au o fiziononmie specifica si sint inca inchisi la culoare in ciuda mileniilor de amestec cu populatiile rominice din zona, deci in antichitate trebuie sa fi fost si mai negri. Putem deduce ca Dorienii erau albi, pentru ca se deosebeau de greci. Ca o dovada palpabila, priviti bustul regelui Pericles, sub care Grecia a atins apogeul dezvoltarii sale. Observati ca nu este nimic grec in infatisarea lui, aratind tipic dac de pe columna Traiana.Mai observati si numele pur rominic pe care-l are, din adjectivul rominesc “periculos-pericles”.De ce nimeni nu a pus pina acum aceasta intrebare legitima, cautind si un raspuns ? Cum se poate ca atit Pericles, personaj real, cit
si Venus, personaj legendar, au figuri specific rominice? Singura explicatie posibila este ca nici sculptorul si nici sculptura nu sint grecesti, deoarece ar fi facute dupa chipul si asemanarea grecilor."

Asadar, Pericle in limba romana (pentru ca aceasta forma de nume i s-a dat cand au fost traduse textele cu referire la el si asa s-a impamantenit) adica Periklis (din limba greaca), isi trage numele de la...pericol. De ce? Pentru ca...seamana...cum de ce? Asa zice dl Corrado.

Aici, am o alta interpretare pentru dl. Corrado. Eu zic ca acest cuvant, periculos adica, vine de la altceva. Vine de la peri (care inseamna despre)  si de la kolos (care inseamna cur), asadar perikolos. Este mai mult decat evident deci (aplic si eu modalitatea deductiei "corradiene") cum ca pericol, inseamna despre cur. Tot evident, deci, devine faptul ca la fundul arienilor dlui Corrado, multe atacuri se faceau, drept pentru care arienii au inceput sa marcheze evenimentul si au creat cuvantul permanent de pericol. In acest fel, desi poate ca pericolul putea fi de alta natura, arienii dlui Corrado, isi pazeau, mai intai de toate, curul! In acest fel, integritatea anala a arienilor era asigurata in orice caz! Desigur asta mai inseamna si ca arienii dansului aveau un cur foarte frumos care atragea pe toata lumea!
De asemenea, Pericle (sau Periklis), era cel ce isi facuse obiceuil, nume. Asta pentru ca era bine stiut ca in Atena sa, multe popochestii se petreceau. Ca sa inteleaga toata lumea, Pericle nu voia sa fie lins in fund nu din cauza ca era un om integru dar pentru ca se temea de eventuale atacuri si avansuri homosexuale! De aia il  numisera asa! Dansul nu era grec! Nu! Era si el arian conform dlui. Corrado. De ce?
Pai pt ca nu avea moaca de grec! L-a studiat bine de tot dl. Corrado si a ajuns la concluzia ca fatza lui Pericle nu era de grec, era de arian. Ba mai mult, chiar si zeita Venus avea fata de ariana, precum Pericle. Ca si semanau cei doi! Ce ti-e Pericle, ce ti-e Venus?! Ca Venus era zeita romana si nicidecum greaca, nu mai comentez ca n-are rost. Cand aveam 5 ani le mai incurcam si eu intre ele asa ca e scuzabil.
Pentru un om care declara cu nonsalanta ca a invatat limba greaca in 6 luni doar pentru ca avea cunostinte de limba ariana carpatina, nu sunt prea multe de zis. Poti sa razi pur si simplu si sa-l lasi in damblaua lui. Doar Schliemann ar plange dar are noroc ca e mort.

Si pentru ca ce am scris mai sus e o bataie clara de joc -lucru ce nu l-am facut niciodata cu altii-, am sa trec la alte chestii, asa cum am obiceiul.
Tot de la Corrado inspirata. Dansul nu putea face diferenta intre grec si elen.
As vrea sa explic asa cum stiu eu ca stau lucrurile. Dvs. puteti verifica.
In toate limbile lumii, exista denumirea de grec si de Grecia. Grecii insisi insa, isi spun Ellinas /Ellin - Ellines ca natie si Ellada sau Ellas isi numesc tara.
De exemplu, romanii folosesc notiunea de grec pentru a denumi modernul, si elen pentru a denumi anticul.
Grecii insisi nu fac aceasta diferenta. Intelege oricine ca n-au motive sa isi delimiteze istoria sau pe ei insisi. Cu alte cuvinte, s-au numit, se numesc si, probabil, se vor numi tot Ellin-es. 
Cu toate acestea, numele de grec exista si in limba greaca doar ca nu se numeau ei asa.
Lingvistic, asa cum ii place dlui. Corrado- lucrurile stau in modul urmator:
GREC os - provine din gireos - gigenis (γηραιος - γιγενις) ceea ce inseamna nascut pe aceste locuri, batran, stramos. (si se refera la: nascut in aceasta peninsula care se numea Emu - Αιμου).
ELLIN as sau Ellas - este cuvant compus si provine din el (ελ)- lumina si las (λας)- piatra.
Referirile lui Aristotel asupra temei spun ca grec este mai vechi decat ellinas. 
Dupa care incepe o intreaga nebunie pentru ca si ei,  grecii, ca si dl. Corrado, isi revendica un "motz" existential, vor sa fie mai presus decat altii. Fac, desigur, referiri la Evanghelii, considera ca sunt si ei Fii Cerului, ba unii chiar cred ca-s extraterestrii (Ellinii sunt extraterestrii, grecii sunt terestri..) Altii zic ca nu, sunt aceiasi!... Plus ca dezbaterea la cum ar trebui sa isi spuna este fara sfarsit, fara inceput si, mai ales, fara sens. De discutiile astea sunt satula pana in gat. Si chiar ii consideram nebuni pe acesti greci, adepti ai teoriilor ariene, pana l-am intalnit pe dl. Corrado si teoriile sale carpatino-ariene. Eram atat de sigura ca romanii sunt singurul popor ramas intreg la cap! Ce sfanta naivitate in capul meu!
In nebunia frustrarilor generale, ajung la o singura concluzie: oamenii nu mai sunt oameni, nu le mai ajunge sa fie doar oameni, au nevoie de a fi altceva. Si nu stiu daca mizera in care ne-am scufundat e cea care sufoca in asa hal incat aproape fiecare neam se lupta pentru o singura chestie: sa iasa deasupra altora. Sa iasa ca sa mai ia o gura de aer, sa se mai bata cu un pumn in piept. ...si sa plonjeze iar, in adanc. peri....kolos, da!



8 comentarii:

  1. Cumintica, v-am urmarit mica, sa zicem, neintelegere si, te rog sa nu razi, dar domnul respectiv a reusit sa imi dea peste cap si putinele cunostinte istorice pe care le am (asa vagi si ,,pe sarite" cum sunt ele). Sunt periculosi oamenii astia. Mi-a luat putin pana m-am lamurit. Omul are o teorie, ok, tot respectul, dar ar fi mult mai ok daca ar discuta din prisma acestui fapt si nu din prisma adevarului istoric dovedit/stiut, caci duce oamenii in eroare :))

    In rest, te admir pentru energia pe care ai avut-o (ai raspuns din nou, si din nou, si din nou...). Sper sa fi apreciat si el asta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ia sa vedem ce dovezi am mai gasit despre falsificarea istoriei de catre grecii migratori asiatici...

    Sa adastam putin si sa vedem ce au lasat în scrierile lor stramosii grecilor cu privire la acesti misteriosi si de negasit pelasgi.Cele doua poeme Iliada si Odisea au fost scrise de ionianul Homer in secolul 8 i.e.n. in dialect ionic pe tarmurile Asiei,si nu in lumea aheilor,fiind remarcate numele negrecesti Ahyleus,Odyseus,Aias sau a unor divinitati ca Apolon sau Athene.Limba poemelor lui Homer se deosebesc foarte clar de ale oricarui dialect "grec" vorbit in mileniul 1 i.e.n.In partea a doua a secolului 3 i.e.n.,grecilor li s-au aprins mintea de o istorie universala,in care numai ei au fost fauritorii "culturii grecesti" !!!

    - Dar istoricul atenian ANTICLEIDES (secolul lll î.e.n.) le-a dat rau la gioale elenilor si elenistilor occidentali,spunand ca cetatile din Lemnos si Imbros au fost întemeiate de pelasgi si toata coasta Ioniei era a acestui neam.Adica ionienii sant pelasgi. Tesalia, tinut din nordul Greciei la hotarul cu Tracia, era considerata de grecii antici ca tara a pelasgilor! Astazi acolo înca locuiesc majoritari aromânii. De aceea s-au gasit studiind limba irlandeza , 985 cuvinte comune numai cu limba româna.
    Cu alte cuvinte,cele 2 poeme au fost scrise in limba geta de unde venisera in Ionia pelasgii,si nu dialect "grec" cum mint cu nerusinare facatorii de istorii si culturi.Chiar in poem in cantul numarul 2 avem luminarea la fata a adevarului gol-golut:"Caruia aheii ii ziceau mirmidoni si elini deopotriva".Poporul ionian a fost apoi "grecizat" in Alexandria de catre grecii din acest oras.

    - Istoricul grec EPHOR, spune ca întreg Peloponesul era numit în trecut îndepartat Pelasgia. Acelasi nume l-a purtat si tinutul Arcadiei locuit de un popor de pastori destoinici, cinstiti si viteji statorniciti acolo din totdeauna!
    - Scriitorul grec EURIPIDE în piesa Archelaos spune ca danaii sînt aceeasi cu pelasgii precizînd ca regele mitic Danaos al Eladei a dat o lege pentru neamul sau astfel ca ,,danai sa se cheme cei ce înainte pelasgi s-au numit’’.
    - Istoricul grec HECATEU (550-470 î.e.n) ne spune ca un neam negrec locuise înainte vreme Peloponesul ca si întreaga peninsula greceasca. Teritoriul cel mai fertil al Greciei vechi, Tesalia, cuprins între muntii Olimp, Ossa, Pelion si Pind mai purta si numele de Pelasgia, adica tara neamului pelasgilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. - HOMER (secolele Vlll-Vll î.e.n) povesteste în versurile poemelor sale despre Zeus ,,Pelasgic’’ iar HESIOD numeste Dodona ca lacas de cult al pelasgilor. Macedonia a avut la început(dar are si în prezent) o populatie pelasga care se trage din eponimul Macedo iar Homer precizeaza ca populatia care locuia în regiunea Pindului se numea macedoni, termenul pelag este întîlnit în multe toponime si hidronime de pe teritoriul statului modern Macedonia.In poemul lui Homer elinii erau locuitorii din nord ai greciei,adica partea de sud a Tesaliei numita Elina si locuita de pelasgi sau mirmidoni
    - Istoricul grec HERODOT (485 - 425 î.e.n.) ne spune în scrierile sale ca tinutul fertil al Aticii a fost locuit în vechime de pelasgi. Atena, dupa spusele lui a fost întemeiata de pelasgi iar atenienii au fost pelasgi la începuturi.Acelasi autor spune la V în aceeasi Istorie ca regiunea Crestonia era locuita de tracii care aveau obiceiuri asemanatoare cu getii de la nordul Istrului. Adica si pentru ’mnealui Herodot, pelasgii, tracii si getii erau acelasi neam dar locuind în regiuni diferite iar el îi numea dupa regiune ca sa stie despre ce locuitori scrie si nu despre ce popor.
    - PAUSANIAS în Calatorie în Grecia spune despre arcadieni ca acestia sustin despre tara lor ca a fost întemeiata de Pelasgos, numindu-se mai întîi Pelasgia.
    - TACIT aminteste existenta acestui mit în cultura gotilor care au adastat cîteva sute de ani pe plaiurile mioritice de unde au preluat o parte din cultura stramosilor nostri. Fiul lui Pelasg, Licaon a întemeiat orasul Licosura, a statornicit jocurile Licaiene si i-a dat numele lui Zeus de Licaios. Dupa autorul mentionat oracolul de la Delfi a fost statornicit la început de Pegasos si Agiieus, copiii hiperboreenilor. Hiperboreea era tinutul din nordul Istrului, cu friguri crîncene pentru grecii care umblau atît vara cît si iarna fara pantaloni – cu durligele descoperite.
    - În urma razboiului din anul 168 î.e.n. Macedonia este cucerita de romani, fiind împartita în 4 provincii: Amphipolis, Pella, Pelagonia, Tesalonic.Asa au scris ei,eu nu mai am de adaugat nimic!
    - Istoricul roman STRABON (64 î.e.n. – 23 e.n.) în Geografia îi mentioneaza pe pelasgi alaturi de lelegi si alte triburi fiind raspînditi în toata Elada ca cel mai vechi neam, ce locuiau de la izvoarele Peneului, Ossei si Pelionului si din cetatile de cîmpie: Larissa, Cranon, Scotussa, Mopxion, Atrax dar si în asezarile din jurul lacurilor Nessonis si Boibeis. Argosul este numit ,,Pelasgicul’’ iar Zeus din Dodona este si el ,,Pelasgicul’’ sanctuarul fiind statornicit tot de pelasgi.Autorul mai arata ca populatia Epirului este pelasga iar insula Lemnos a purtat în vechime numele de Pelagonia ca si întregul Pelopones. De asemenea Beotia, un tinut plin de turme de vite si de oi dar si de herghelii de cai, în trecutul îndepartat s-a numit Pelasgia. Amintirea lor s-a pastrat în Atica chiar si în timpul stapînirii romane pentru ca o parte din zidul de aparare a orasului Atena se numea Pelasgicon. Pe acest teritoriu, la sfîrsitul secolului V î.e.n. se formeaza statul macedonean ca o monarhie. Macedonenii(machidonii) vorbeau o limba diferita de a grecilor si erau priviti de acestia ca barbari.Dupa doi ani, prin batalia de la Cheroneea, Filip îi învinge pe greci si supune toate orasele state. Fiul acestuia, Alexandru Makidon a preluat conducerea statului în anul 336 î.e.n. si a împins granitele puterii sale pîna în India, fondînd imperiul elenistic.Populatia din sudul Dunarii, în mileniile V-l î.e.n. vorbea o limba apropiata cu cea din nord pentru ca pelasgii erau neamuri apropiate cu triburile carpato-dunarene, mai mult decît este astazi aromâna si româna.

    RăspundețiȘtergere
  4. In ciuda rolului esential pe care l-au jucat in civilizatia Europei,ei dispar din istorie in mod misterios.Aceasta disparitie se datoreaza aheilor asiatici (greci) care nu erau decat niste triburi migratoare de pradatori,fata de o populatie de agricultori si mestesugari.Iau sters din istorie,dar le-au preluat in totalitate cultura materiala si spirituala,incepand din secolele 12 i.e.n.



    ****

    Te mananca palmele zilnic ca sa apesi pe tastatura si sa-ti versi pe acest blog veninul, ura si infectiile satanice ale mintii tale prostite de Dracu’,impotriva macedonenilor. E perfect! Esti a mea fraiero!Vad ca-ti place tare mult sa umbli cu paru-n ochi!Asa ca ti-am facut o tunsoare de ti se vede si gaura din dos.
    Ce-ai vrea, sa aprob si sa tac din gura la toate gogomaniile pe care le debiteaza toti prostii si proastele care nici macar nu au citit carti de istorie in viata lor ? Asta-mi ceri tu mie ? NIET !
    Cum ati ajuns la performanta asta ? V-a luat mult timp ?Pe bune, sustineti niste aberatii de chiar nici nu ma mai pot inspaimanta, doar ma stric de ras.


    Este hazliu ce sustineti pe acest blog. Mor de ras !Ai orbul gainii sau orbu’ lu’ Dracu’ ?
    Mai este unul caruia ii zice 'Danut Tanase' care bate campii exact ca tine, si are si ceva adepti. Cred ca v-ati putea simti minunat impreuna. Sunteti exact sacu’ si cu petecu’. Ati avea campii nesfarsite de batut. Imense !Aoleu mor de ras…nu mai pooooot !!!

    Corrado

    RăspundețiȘtergere
  5. ... catinel, madame, ca te ineci. Inghite atent si mesteca bine. Ce ti-a ...casunat asa? Daca-s proasta eu, ar trebui sa te bucure ca scriu. M-as face de ras, NIET? Totusi, te inteleg, e nasol ca de atata amar de timp, in toate situatiile, o singura proasta sa pice in final: tu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce se afla in capul vostru numai voi stiti.Sigur ca acel domn Corrado nu a stiut prea bine sa-ti explice cum stau lucrurile,iar in ceea ce te priveste pe tine,esti mai varza ca el.
    Lucrurile sant foarte clare pentru oricine a citit izvoarele stravechi.Cine a avut rabdarea sa studieze toti acesti eroi mitologici,va ramane uluit ca ei apartin spatiului carpatic nu grecesc.(Sic!)
    De aceea trebuie sa le multumim grecilor antici pentru ca din scrierile lor (chiar daca in mare parte au fost grecizate),reiese ca ei erau nepotii getilor/dai/danai/daci (prin ioni si eoli).

    Toata mitologia antica greceasca vorbeste despre eroi pelasgi/traci (nu greci!) care traiau la nord de Istru/Oceanos Potamos (Dunare), care ocupasera cu turmele lor toata Grecia antica din vremuri stravechi.
    Numele lor vine de la Pelasg care i-a civilizat pe salbaticii care existau deja inaintea lui. Pindar in „Olimpicele” III ,28 spune ca Hiperboreu era fiul lui Pelasg. Despre hiperborei exista prea multe surse clasice (Diodor Siculus, Pomponius Mela, Pausanias, Pindar, Strabo, etc) care atesta prezenta lor la nordul Dunarii, ca si Pelasgii. Mai precis este Clemens din Alexandria care in Stamateis IV, 213 spune ca Zamolxis era Hyperboreean.
    Hyperion inseamna "tara de dincolo" adica Transilvania.In Odyssea (VI. 4) apare regiunea Hyperia sau Tara de Dincolo.
    Pentru scriitorii ce au trait in teritoriul actual al Greciei (ce sant numiti in mod eronat greci), pelasgii erau cei mai vechi oameni de pe pamant (vezi Homer, Ephor, Eschil) ba chiar sfinti (Dionisiu din Halicarnas) sau divini (Homer). Ei se aflau in Grecia (Ellada) inca dinaintea celor doua potopuri, unul petrecut pe vremea regelui Ogyges, celalalt pe vremea lui Deucalion, ambele inainte de Noe. Ba, mai mult, ei traisera inaintea de aparitia Lunii pe cer.Conform mitologiei grecesti ('imprumutata' de la pelasgi) Ogyges a fost un rege stravechi dar si capetenia titanilor pe vremea razboiului acestora cu olimpienii.Un alt titan a fost Prometeu,frate cu Atlas ce a avut ca fiu pe Deucalion.
    Patria Titanilor a fost, dupa toate traditiile istorice, în partile de nord ale Thraciei, lânga rîul Ocennos potamos.Cel de dintai Titan poarta numele de Oceanos, adica Istru.Descendenti din genul Titanilor erau considerati Hyperboreii, care locuiau, dupa cum stim, în nordul Dunarii de jos.[Pindar la Olymp. III. 28;Apollodor v. 335;Hesiod Theog. v. 630. 668]
    La Hyperborei se nascusera Zeii. [Cf. Diod. III. 56.]
    Atlas, regele cel puternic al Hyperboreilor, era si dansul un Titan; Iliada lui Homer,ne spune ca patria lui Typhon sau Typhoeu,se afla in tara arimilor.[Ilias,II.782]
    Ori Hesiod zice ca arimii locuiau la marginea de miazanoapte a pamantului cunoscut de grecii antici.Erau cea mai intinsa populatie pelasga din tinuturile Traciei de la Dunarea de jos si Scitia.[ Theog. V. 304. 731]

    Pentru faptul ca le-a daruit oamenilor focul,Joe(Zeus) inlantuie pe titanul Prometeu de o stanca in Caucazul de la Istru (Carpati).Un vultur uria?,zamislit de Typhon ?i de Echidna, îi devoreaza zilnic ficatul.
    Prometeu ne spune ca Echidna,regina din tara arimilor,a nascut pe Scytes,Agathirsus si Tracus,mosii celor trei mari neamuri arimine: scitii, getii si tracii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cei mai vechi, si cei mai gloriosi, între toate triburile pelasge au fost Titanii.Patria Titanilor a fost, dupa toate traditiile istorice, în partile de nord ale Thraciei, lânga rîul Oceanos potamos.Cel de dintai Titan poarta numele de Oceanos, adica Istru.Ca descendenti din genul Titanilor erau considerati Hyperboreii.

    În mitologia greaca, Thetis era fica lui Zeus si mama lui Ahiles.Patria acestei zeite se afla în partile de nord ale Illyriei (Apollod. II. 5. 11. 4), lânga izvorele rîului Oceanus (Pindarus ap.Gem. Str. VI. p. 731) sea Istru.Tethys este numai o personificare a rîului celui mare al Daciei vechi, care se varsa in Dunare (Tisa).
    Si exemplele pot continua..

    Dar avem dovezi si in Geneza Bibliei,ca primii dupa Noe au fost tracii.
    Biblia ne spune ca unul din fii lui NOE au fost titanul IAPET (rege arimin din Tracia),pe care mesterii evrei l-au botezat Iafet.In Geneza 10:2 spun ca fii acestuia au fost:
    - MAGOG,adica getii la vest de Tisa/Don -
    Regele Gog din tara Magog, erau considerati getii si mesagetii si de catre Sf. Augustin.In oracolele Sybiline Gog si Magog sunt localizati in nordul Traciei (III.V.508-513).
    - TIRAS,adica tira-getii de pe Nistru.
    - GOMER - erau scitii ce locuiau la est de fluviul Tina/Don.
    - MESEC - misii sau getii din Asia Mica.
    - TUBAL ,adica masa-getii sau sabeii (arameeni/sciti).Patria lui Tubal
    era, dupa legendele germane, Transilvania .
    - MADAI - frigienii (vezi Midas).
    - IAVAN - locuitorii din Cilicia .
    Acestea sant neamurile tracilor,o ramura a pelasgilor,despre evrei,babilonieni,greci sau romani nici vorba!
    Toate aceste popoare sant asezate in jurul Marii Negre fiind inrudite intre ele si avand o obarsie comuna.
    Fiul mijlociu al lui NOE a fost HAM.Fii lui Ham sant Mitraim/Egipt si Canaan/Filistenii; primul fiu a fost SEM - intemeietor al Vechiului Imperiu Hittit,de pe la inceputul mil.II i.H.

    Nu prea am timp sa pierd timpul cu tine,ca sa vorbesc despre pelasgul Hercule si Joe/Zeus ;tracii Orfeu, Anacharsis, Apollo, Artemis, Hestia, Olen, Ahiles, Abaris etc.
    Poate intr-o zi veti avea si voi demnitatea sa recunoasteti toate aceste adevaruri ,care nu mai pot fi ascunse foarte mult timp,asa cum au facut italienii cu stramosii lor etrusci.
    Te las acum sa mesteci in liniste 'hrana' pe care ti-am dat-o.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ahahaha, stai asa ca am scos o poanta.
    Deci iti argumentezi jumatate de polilogie pe Geneza, care Geneza nu trebuie sa iti amintesc cine au scris-o si cui apartine.
    Interesant este ca dupa ce iti argumentezi psudoteoria dupa texte religioase evreiesti, vii si zici "despre evrei,babilonieni,greci sau romani nici vorba!" Adica aia care au scris textul pe baza caruia dumneata faci conexiuni alambicate...nici nu existau. Ma refer la evrei, desigur!
    Nu mai amintesc ca cealalta jumatate din argumentatie ti-o bazezi pe mitologie elena, scrisa in limba elena, ca sa faci iar conexiuni alambicate care fac slalom printre mituri, zei, semizei, basme, texte religioase TOATE acestea scrise in limba elena (adica greaca) ..pentru ca in final sa ajungi sa zici ca, de fapt, elenii adica grecii...nu au existat.
    Dumneata existi ? Imi pare rau sa ti-o spun, arian nu esti. Si-a bagat coada cate unul de alta natie pe parcursul a mii de ani...si, in final, ai iesit si tu "bastard" ca toti ceilalti.
    Zau daca nu te preferam zeu! Stateai naiba linistit si nu mai dadeai laturi de porci drept .."hrana", altora. Manca dle linistit laturile dumitale ca nici italienii si nici grecii nu se sinchisesc de dumneata. Iti vor pune o singura, mica intrebare: "In ce limba erau scrise sursele istorice din care te inspiri si citezi?" Cand o sa zici dumneata ca in traca sau in daca sau in geta, va incepe si lumea sa te ia in considerare. Pana atunci, spor la palavre. Sarbatori cu bine!

    RăspundețiȘtergere