marți, 17 februarie 2015

Ahoe !

Oricum s-o dam, oricum s-o numim, atitudinea noastra, mai devreme sau mai tarziu va avea revelatzia propriei reusite sau a propriului esec.

Este impresionanta tendintza tuturor in ziua de azi sa se pretinda a fi orice altceva dar nu oi. Mai toti, spun acelasi lucru. ...dovada faptului ca oaia, daca e nascuta oaie, ca toate oile va behai.
Eu nu le zic oi, le zic fochisti. Unii oameni sunt facutzi pentru a fi fochisti, sunt facutzi sa bage carbuni in foc in fiecare minut al vietzii lor O sa zica cineva ca ce? asta nu e important? ...desigur ca e important. Dar e ceva ce oricine poate face. Supunerea la caldutza rutina este dreptul fiecaruia cu conditzia ca recunoaste ca asta face!

Si mai sunt eroii. ...aia blamatzi ca sar calul, n-au scaun la cap si ca-i doare-n cot de oameni. E drept ca sunt incomozi. Si o zic din punctul de vedere al oii fochiste.
Insa zanatecii astia isi asuma responsabilitatea de a fi ceea ce sunt chiar cu riscul oprobiului public. Nu sunt intotdeauna buni, etici sau gentili. Pentru ca sunt ei insisi si pentru ca nu se screm sa fie ce vor altzii.

Cand dai de dracu' cam pe langa cine ai vrea sa fii ? Pe langa fochistul supus rutinii lui si a altora sau pe langa zanatecul care indrazneste?

Lumea a fost intotdeauna intretzinuta, formata si judecata de fochisti: nenumarati, anonimi, conforisti.
Lumea a fost intotdeauna ridicata, salvata si carmuita de zanateci care au indraznit sa isi asume stralucirea sau mizeria atat a propriei persoane dar si pe a altora, a fochistilor care nu isi pot asuma nu numai esecul propriu dar nici propria reusita.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu