duminică, 27 noiembrie 2011

Spune-mi cand te-ai nascut ca sa iti spun cine esti



O sa vi se para ciudat faptul ca luna in care s-a nascut cineva are legatura cu profesia pe care alege sa o urmeze. In fine, aceasta este concluzia la care a ajuns Serviciul National de Statistica (Office for National Statistics) din UK, in urma unei cercetari intreprinse de-a lungul a mai multor luni, in diverse profesii si la diversi angajati.
Mai precis, dupa ce au studiat si analizat datele personale ale unor persoane alese din 12 profesii diferite, cercetatorii au contatat ca exista o legatura intre luna nasterii si profesia urmata. Astfel, au prezentat o lista cu lunile anului si, corespunzator, profesiile ce au constatat ei ca s-ar "potrivi" sau constituie tendinte, conform datelor verificate.

De exemplu, cei nascuti in decembrie au mai multe sanse sa devina medici stomatologi, in timp ce cei nascuti in ianuarie sunt mai atrasi de patologie si economie. In mod analog, luna februarie pare a fi luna in care se nasc cei meniti a deveni oameni ai artelor in general, in timp ce luna martie "apartine" celor destinati sa devina piloti sau muzicieni. In aprilie se nasc cei ce doresc a deveni dascali iar in mai cei ce sunt atrasi de cariera politica.
In iunie se nasc persoanele care sunt atrase de afaceri internationale sau lucreaza in concerne internationale. Dimpotriva, cei nascuti in iulie si august au mai multe sanse sa devina oameni ce construiesc cladiri, constructori de orice fel. Septembrie se pare ca "naste" sportivi, iar octombrie "scoate" actori, pictori, in general oameni care au de-a face cu tehnica si arta. In sfarsit, noiembrie pare a fi cea mai rebela luna, in ea nascandu-se cei ce sunt atrasi de ilegalitate si de criminalitate!
Sper ca nu va lua nimeni ad literam ceea ce am scris, fiecaruia dintre noi fiindu-i rezervat dreptul de a visa, a crea si a incerca sa fie ceea ce doreste si asa cum doreste. Fericirea si-o mai face si omul, fie in procent mic macar.
Cu toate acestea, e bine de retinut ca respectiva cercetare chiar s-a efectuat. Nu este doar o "bomba incendiara" de senzatie.

2 comentarii:

  1. 30 noiembrie 1972, nu shtiu ora

    RăspundețiȘtergere
  2. E apreciabil faptul ca cineva s-a gandit sa verifice totusi statistic aceste idei :)
    Dar stomatolog? Bleah!! :)) Nu as putea, hihi.
    Sper sa se mai faca astfel de studii si pe viitor, sunt chiar interesante.

    RăspundețiȘtergere