miercuri, 16 noiembrie 2011

De ce exista comunisti

Dupa apucaturi, Pinocchio era sigur comunist

Si eu sunt o visatoare. Prea mare visatoare. Sunt un fenomen care crede-n toate himerele! E un fapt dovedit!
Am, insa, si eu, o calitate: nu sunt comunista!
I-as compara pe comunisti cu americanii. Ca numai astia se lupta atat, degeaba si pe atatea fronturi, fara sa castige vreun razboi.
Dupa cum stiti, stau in Grecia. Tara aia in care totul fierbe, toti craoie dar cauta pana si darurile, tara aia care, dupa unele minti luminate, nu are nici istorie (cica), tara aia in care si cu chilotii rupti in fund, tot se danseaza, se canta si se rade. Ei bine, aici exista oameni care au gasit cum se scapa de la catastrofa, au o solutie pentru orice, toate planurile lor sunt minunate si par realizabile! Cine? Comunistii. Au asa o obraznicie, un tupeu si o sminteala ca iti sta mintea-n loc. Bineinteles ca singurul lucru pe care nu il spun este faptul ca pentru a le iesi planurile, trebuie ca o tara sa iasa din Comunitatea Europeana. De ce? Pai...cum naiba sa aplici un sistem tamp si fatalist ca o religie, daca nu esti izolat? Cum sa aplici sistemul perfect unor oameni imperfecti? Va dati seama monstruozitate? Tara care a inventat democratia, Ellada, sa devina "Sovieta Ellada". Se intoarce Pericles in mormant, nu alta.
Comunismul "suna" bine. E bun el, mai ales ca principala sa calitate e ca e inaplicabil si se preteaza la sparcaieli logoreice insotite din belsug cu basini de idei mici sau mari. Singurul lui cusur e ca se vrea a fi aplicat oamenilor. Vietatile alea cu dorinte, vicii, slabiciuni, sentimente, idei diferite, adica. Ca si religiile, comunismul se doreste testat pe oi si destinat oilor!
De ceva zile stau si ii tot vad ca au luat avant. Doamne, ce limbaj! Oameni diferiti, zeci de oameni diferiti -desi toti comunisti- nu numai ca spun acelasi lucru dar se exprima la fel! Cum pot? De ce o fac?
Pana acum, ii considerau toti ca fiind ... amuzanti. Dar veni-va ziua aia in care vor fi nevoiti sa zica si chestia nespusa...ca isi doresc o societate izolata de toti si de toate.
Ce bataie vor manca, de abia astept sa o si vad. Pentru ca sunt sigura ca si-o vor lua.
Aici, oamenii sunt necajiti. Da, au gresit foarte mult si trebuie sa plateasca tot ceea ce e de platit. Dar tot necajiti sunt. Pai cand se vor infuria oamenii astia asa amarati, la auzul povestilor cu caini cu covrigi in coada si tarte cu cirese de aur si cuvinte sterile de idealisti parsivi si arivisti sentimentali, va dati seama ce bataie o sa iasa?
Nu de alta, dar, printre altele, grecii nu stiu prea multe. Aici si-au luat-o parlamentarii cot la cot cu demonstrantii. Ca deh, si parlamentarii mai scot nasul din casa.
Dar comunistii? Oh, comunistii prevad ca vor fi si tap ispasitor pe langa faptul ca merita ceva scatoalce grele. Prea si-au bagat coada peste tot: angajari la stat, sindicate, invatamant, facultati, demonstratii. O pecingine tacuta si intinsa care a ros totul, o maniera jidaneasca de infiltrare, un curaj de melc pe gazonul gras si niste mentalitati de frumoase din paduri adormite, astia sunt comunistii. Un singur lucru mi se pare potrivit a le fi adresat: "behehehe! beee!" si "Taca-ti fleanca, Sisico!"
Asadar, de aia exista comunisti. Pentru ca nu s-a gasit nimeni, pana acum, sa le traga o mama de bataie si sa le astupe gurile. Gurile alea mari care faceau sa geama facultatile de teroare, de schimburi de favoruri, de comert cu droguri pe culoarele si in curtile facultatilor. Gurile alea mari care ne-au adus 100 de nespalati pakistanezi in salile de curs, care mancau, se cacau si scuipau peste tot in aulele facultatilor. Pentru ca asa vroiau comunistii, pentru ca asta e educatia lor, a comunistilor. Asta stiu studentii comunisti in varsta de 45 de ani care nu si-au terminat studiile inca, desi au intrat la facultate acum 25 de ani, ca se face intr-o Universitate: se face politica, se fac afaceri cu favoruri si licente si doctorate, se ameninta studentii pentru apartenenta lor ideologica si se aduc pakistanezii sa locuiasca in amfiteatru pentru ca "da bine la popor" o asemenea actiune!
Sper doar sa fie cu adevarat televizata faza, sa am o buna secretie ca sa scuip cat vreau si sa mearga bine sonorul, sa ii aud cum rag.
Sunt curioasa daca atunci cand trebuie sa faca fata neprevazutului -unei batai in drum, de exemplu- mai vorbesc la fel de rigid si mai viseaza la fel de mult cu ochii deschisi ai altora.
Daca e sa fie menajerie, macar sa fie de sticla.
Sentimente se pierd, amintiri se uita, oameni mor, sisteme politice vin si pleaca, religii se perpetueaza ca speciile.
Detestabili comunisti, intotdeauna v-am zis-o si intotdeauna va voi zice-o: toti suntem suflete. Sufletele sunt anarhice.
Nu exista nimic permanent in afara anarhiei. Nimic nu poate fi cladit in mod realist daca nu se ia in considerare acest coeficient intotdeauna prezent: anarhia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu