sâmbătă, 29 octombrie 2011

Cu barbatul la hypermarket



Astazi gazduiesc iara, un text al unui prieten ! Unul dintre R&B. Este vorba de R ! B a disparut in ceatza!

Stiti ce poate fi mai deprimant pentru un barbat decat ziua de vineri, adica ziua in care ia sfarsit week-end'ul? Ei bine..  atunci cand peste aceasta zi se suprapune si chenzina! Mi-a zis Gicu de ce. Una la mana ca Elena intra in cele doua zile libere, stiti voi, afuristul de week-end oficial, prapastia aia temporala in care ramai fara orice soi de alibi, cand orice incercare de scapare trebuie dublata de explicatii inexplicabile..  Dar sa revenim. Doi la mana, cu banii in mana -mana ei, desigur - era clar ca va urma o sesiune de shopping. Frustranta, demoralizatoare, aducatoare a tot soiul de sechele psihice, din nou incurca-lume, intrebari stupide, enervare (rafturile cu bere sunt intr-un capat mai indepartat decat podul acela)
  Protestele sunt de prisos, perseverenta Elenei este imbatabila. Cineva trebuie sa impinga  o ajute la carucior. Fara cale de scapare, Gicu isi ia avant ca sa incheie cat se poate de rapid socotelile. Intra pe usile hipermaketului fredonand trist "deschideeeeti poarta iaaaaduluiiiiiii sa poata rasariiiiii..". Trage si o concluzie: "niste hoti, dom'le!"
 Elena e usor nehotarata, ca intotdeauna. Se hotaraste, totusi, si lasa plugul in brazda..  Noutatile trebuiesc evaluate, preturile comparate, marfurile verificate cu minutiozitate. Gicu traieste cu senzatia ultimei zile din viata lui, Elena pare in elementul ei. Gicu se intreaba cand o sa vada si un raft cu mitraliere si grenade, Elena intoarce orice produs pe toate fetele, facand din rabdarea lui Gicu un monument al sacrificiului suprem. Gicu nu isi aminteste cu exactitate cum a introdus in carucior sase doze de bere iar la casa nu e vreme de explicatii.
 In sfarsit, back to home. Gicu isi extrage tacticos (si usor invizibil) baxul de bere, cutia cu alune, pune mana pe telecomanda si se tolaneste pe canapea, adulmecand un sfarsit de zi linistit. Totusi, ghinionul pare sa-si aclame toate virtutile intr-o singura zi: din bucatarie razbate ca un strigat apash glasul melodios al Elenei: "Giculeee! treci incoa' si apuca-te de curatat cartofi cat vorbesc cu mama la telefon. Mi-a promis ca trece pe la noi sa gateasca ceva special, pentru tine!"
     Pentru prima data in viata, Gicu realizeaza ca berea e nociva iar telecomanda poate ucide.

                                                                 29 Oct 2011, Vali.M

Eu as adauga si acest element...
...ca asa e in shopping...

10 comentarii:

  1. @ autorul textului
    Eu am pus ultima poza...si tu ai zis ca totusi, e prea mic cosul! Ochii tipului vezi unde sunt oare? Sau tu habar nu ai de asa ceva... ?

    RăspundețiȘtergere
  2. tipilor* ca mai e unul in fundal cu ochii lipiti tot acolo !

    RăspundețiȘtergere
  3. Saracutzul Gicu! Cum isi plange el de mila :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu radea... :x (Elena cea rea)

    RăspundețiȘtergere
  5. pfff... nu mai ai loc de anonimii ashtia pe net :(( LOL

    RăspundețiȘtergere
  6. Pwhahahaha
    Mie iubitu' mi-a zis ca imi da bani de taxi si tot, ma duc in Carrefour si fac cumparaturile si el ma asteapta la scara blocului sa care sacosele pana la etajul 4 (nu are lift :( )
    Deci cand auziti de HellyNebunelly ca e lesinata si se si plange de asta, nu radeti, compatimiti-o :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmm, da, e un fel de situatie tipica...
    Dar in acest caz nu stiu de pe ce planeta vin eu. Nu imi place shoppingul, decat o data pe an (de obicei cand cumpar cadouri de Craciun celor dragi, asta daca am bani), detest inghesuiala si forfota din mall/supermarket. Am mereu o lista, atac direct raftul si produsul care imi trebuie si alerg spre casa de marcat.

    Dar oricum, mi se par comice acele situatii asemanatoare cu cea din text. Face parte din farmecul diferentelor dintre sexe, desi uneori ar trebui depus putin efort din ambele parti pentru a echilibra putin lucrurile..

    RăspundețiȘtergere