duminică, 23 octombrie 2011

Viciu - GP


Mi-a dat HellyNebunelli o leapsa despre vicii. Ceea ce voi scrie se adreseaza mai ales oamenilor pasionati de motoare si lui Misce, ea, desi nu e specialista in domeniu, e bine informata de la mine !
Daca sa afirmi ca nu ai niciunul dintre viciile clasice, cunoscute de toti, e un viciu....apoi acel viciu am! Ca nu pot sa zic ca fac orice din ceea ce e considerat viciu, in sensul clasic, definitoriu. Doar cate putin din fiecare...

O sa povestesc despre o nebunie.
Sunt pasionata de Moto GP. De mica sunt si tot asa am ramas, chestiile nebune din copilarie pastrandu-mi-le pana si azi: la fel de irealista, inca joc rummy si table, Battlefield, salvez orice animal oropsit, visez cu ochii deschisi, cred pe toata lumea etc.
Sunt sustinatoare a lui Rossi de cand era la categorie mica. Punct.
Se stie ca Rossi are un intreg ritual, inainte de a se aseza in sa, pe motor: se apleaca, se tine cu mainile de gambe, isi scoate chilotii din fund de 100 de ori, isi aranjeaza una, alta...vorbim de intreg ritual, nu orice simplu fix. Din cauza sa, am inceput si eu sa port mai des chiloti, ca sa am ce scoate.
Ei bine, dat fiind ca circuitele se desfasoara sambata in general, adica o zi libera pentru mine, am posibilitatea sa privesc circuitele fara sa ma gandesc ca trebuie sa fac altceva, vreo treaba urgenta.
Ca sa intelegeti unde am ajuns cu paranoia, in zilele in care "trebuia" sa fiu pe plaja la ora circuitului, aveam TV cu mine ca sa urmaresc cursa si, cand mi s-a stricat smecheria cu TV, dadeam telefoane de nebuna sa ii intreb pe ceilalti ce se petrece. Asta, desigur, cand se petrecea ceva, anul acesta cazand tot timpul, stiam ce se petrece, nu era nevoie sa dau telefon ca sa aflu ca a cazut iar.
Impreuna cu detasarea asta de sambata si asociata la placerea de a privi circuitele, s-a adaugat...inghetzata, pe care o consumam privind cursa.
Inghetzata este inca o pasiune de-a mea, o slabiciune, poate chiar un viciu...Tot din copilarie!
Faza nasoala a inceput cand au scos aia de la Scandal, inghetzata Scandal Pink Yougurt cu fistic !!! Neaparat cu fistic.
Ehe.....show....
Asociasem ingurgitatul inghetzatzii cu privitul circuitelor de Moto GP. Asta in prima faza, pentru ca in continuare a devenit mai rau, vicios de rau.
Mai tarziu, am asociat victoriile lui Rossi cu mancatul exclusiv de Scandal Pink Yougurt. La prezenta nebuneala, prietena mea, Misce, poate sa confirme. Daca trebuia sa inceapa vreun circuit, intotdeauna ma agitam si aveam grija sa iau respectiva inghetzata. Vorbim ca ma sculam dimineatza cu grija de a-mi verifica proviziile si, daca nu aveam, cu grija sa alerg in timp util ca sa-mi iau. Era, deja, ritual.
Normal ca trebuia ca respectiva cutie sa fie de 1 l. Asta doar pt ca de 2 l nu exista. Intotdeauna trebuia sa scot folia aceea protectoare de deasupra, cand isi ambalau motoarele. Cum se aprindea semaforul verde, infigeam lingura in inghetzata!!! Daca nu urmam ritualul cum trebuie, daca nu ma sincronizam sau pierdeam semaforul verde, stateam cu morcovul in fund, fiindu-mi frica sa nu cumva sa piarda Rossi din cauza asta. A fost misto nebunia cat a tinut....
La un moment dat insa, s-a terminat vraja. A cazut Rossi la Brno si a pierdut campionatul. Am dat naiba si inghetzata Pink si am tinut doar scandalul. Cata plansul a fost dupa cazatura lui Rossi, nu pot descrie. Nu de alta, dar a castigat Hayden, pe care-l antipatizez de nu se poate. De atata plans si dupa atata inghetzata, imi venea sa vomit.
M-a batut Dumnezeu, insa, anul asta, preferatul meu Rossi este coechipier cu Hayden la Ducati. Nu-mi ajunge ca Rossi cade tot timpul, mai trebuie sa tin si cu Hayden acum! Nu de alta, dar am o slabiciune si pentru Ducati. (Si cine nu are...?) Va dati seama conflicte de interese? Hayden si Rossi coechipieri si, intre ei, troneaza Ducati. Si cand ma gandesc ca altii se ocupa doar de dilemele influentelor de putere in lumea araba...Vax! Acolo lucrurile sunt mai clare.
Nu mai mananc inghetzata in cursul circuitelor, mai ales Pink Scandal. E noua nebunie. Doar, doar...merge Rossi mai bine cu naravasa de Ducati. Bineinteles ca sper ca acest sacrificiu (de a nu manca inghetzata) sa "prinda".
...ca doar n-o sa tai inghetzata de tot, in toate timpurile, ca sa castige Rossi, pentru ca asemenea sacrificiu nu fac.
Totusi, chiar si cand cade Rossi, cade asa de frumos...O atat de frumoasa cadere!
Frumusetea caderii e urmatoarea: ca sa poti sa cazi cu adevarat, bine, trebuie ca mai intai sa fi ajuns sus! Foarte sus!



Un comentariu:

  1. Hahah, ok, deci viciile tale sunt cursele Moto GP si inghetata :D Esti mai originala, iesi putin din tiparul viciosilor de rand.
    Eu nu stiu ce vicii am... Poate ciocolata. Si mai trebuie sa fie ceva, sunt convinsa, dar vezi, pentru ca nu le am pe cele pe care le are toata lumea, nici nu le pot constientiza ca ,,vicii" :))

    Nu stiu cum sta treaba cu Rossi, Hayden si Ducati, da' imi plac motocicletele (de la distanta). Poate mi-ar placea si din apropiere, dar prefer sa nu imi dezvolt placerea asta :))

    RăspundețiȘtergere