sâmbătă, 18 iunie 2011

Delegatia chilotilor pe plaja


In primul rand imi cer scuze de la cei ce citesc, am fost in Creta si imi era imposibil sa mai postez astfel incat sa respect obligativitatea consecventei ce imi revine cu privire la periodicitatea publicarii articulaselor mele.
Despre Creta sunt multe de spus dar azi voi ataca alta tema: cum se poarta unii romani in delegatie.

Nu are importanta in ce circumstante -oricum, fara sa ma astept- a trebuit sa vin in contact si cu un grup de romani, veniti in interes de serviciu in Creta unde ma aflam tot in interes de serviciu si eu cea de origine romana. Cunoscand limba acestora, am preluat si grupul lor sub aripa mea ocrotitoare. Tipii au fost ceva de....nu se poate. Daca oamenii astia aveau vreun interes profesional in tot ceea ce se petrecea acolo, eu imi pun 10 belciuge in nas! Toti erau mult mai mari ca mine ca varsta, lucru care -dintr-un motiv necunoscut- considerau ei ca le confera un statut tutelar asupra mea desi eu nu aveam vreo legatura cu ei, eram chiar partea adversa. Unul singur era OK si acela era pus pe munca. Tipul mi-a explicat ulterior ca vrea sa se dezvolte profesional si de aceea priveste in mod serios ceea ce face.
15 persoane aflate in interes de serviciu deci, aveau un singur scop: sa bea, sa manance si sa isi dea aere alergand de bezmetici. Pana nu a zis aproape fiecare ce casa are, ce masini poseda, unde e director si in cate tari s-a plimbat, n-am scapat. Ba chiar unul dintre ei mi-a relatat de pe cate aeroporturi i-a luat nevestei -pe care o cara cu el in delegatie, oricum- si fiicei, acelasi parfum. Facand un calcul rapid mi-am dat seama ca respectivul cumpara cam 6 sticle pe an la fiecare. Cand o vedeam pe nevasta-sa, de fiecare data ma umfla rasul pentru ca imi inchipuiam ce mutra ar face daca as intreba-o ce naiba face cu 6 sticle din acelasi parfum "bun" (asa descria sotul ei parfumul) pe an? Le bea?
M-am lamurit mai tarziu cum folosea parfumul respectiva pentru ca la intalnirile de serviciu venea si ea -desi nu avea nici o legatura cu evenimentul- putind a parfum la ora 9 dimineata!!! Om profesionist, deh...
In fond, intalnirile la care trebuiau sa fie prezenti durau cam 3 ore jumate, ceea ce nu e in nici un caz mult. Desigur, o data aceasta intalnire nu s-a produs in ceea ce ii priveste...tipii au sters-o in alta parte si nu s-au prezentat deloc in ziua respectiva! Am dat telefon dupa ei sa vad unde sunt si erau ocupati sa se simta ca-n vacanta. Cu alte cuvinte, toate delgatiile celorlalte tari erau tampite, se prezentau la schimbul de experienta, nu "scuipau" in cap pe nimeni, numai romanii erau mai smecheri si in timp ce ceilalti transpirau muncind, ei se fataiau in costume de baie! Fara preaviz, fara scuze, fara explicatii dar pe banii altora.
Toata lumea astepta romanii si romanii erau in excursie...
Nu are sens sa va spun eu ce impresie a lasat faptul. Intelege fiecare si singur.
Este doar un singur exemplu din ceea ce mi-a fost dat sa vad si sa trag la acest grup de conationali.
Am sa amintesc doar ca ei neprezentandu-se la respectiva intalnire unde eu participam cu caracterul meu profesiunal, inclusiv cu atributiile ce imi reveneau, nu au aflat cine sunt, ce reprezint, ca am si eu un rol acolo, oricare sa fie el... si s-au purtat cu mine ca si cum eram o romancuta din Grecia....una pe acolo, una din aia cu care ne purtam cum vrem. Nu va pot reda ce grad de obraznicie, lipsa de educatie si tupeu au atins tipii in raport cu mine. Solidaritatea romaneasca? Sa va spun ce este: un CACAT. Romanii sunt solidari in sensul ca daca intalnesc un alt roman, trebuie sa se poarte urat si cu tupeu.
Singurul moment in care m-au luat in serios a fost atunci cand au fost informati ca am impus consemnarea prezentei prin semnarea listei participantilor la intalniri, moment in care s-au retras precum isi retrage melcul coarnele. Se temeau sa nu se friga.
Ei bine, atunci am fost respectata. A trebuit sa umilesc si alti delagati apartinand altor tari, punandu-i sa semneze ceva ce era de la sine inteles ca era respectat: prezenta, pentru ca o turma de romani nu se puteau abtine ca pana la ora 1 p.m sa fie prezenti acolo unde aveau obligatia sa se prezinte si sa nu umble de nebuni prin alte parti.
Asadar, e vorba de lipsa de educatie, lipsa de politete, lipsa de profesionalism. Si o sminteala incredibila.
Dupa limpezirea lcururilor, parca m-am mai linistit si am privit toata chestia altfel: oamenii astia au copii. Unii dintre copiii lor sunt de varsta mea, ba chiar mai mari (am aflat asta pentru ca dincolo de casele proprii au tinut sa ma informeze si ce masini, case etc au progeniturile lor, inclusiv cat de "ajunse" sunt acestea). Dupa ce am luat cunostinta de starea averii fiecaruia, privindu-i, ma intrebam: oare mostenirea in educatie care o fi? In ce mod acesti parinti si-au educat copiii? Ce fel de oameni or fi aceia? Oare cum s-or purta copiii nascuti din parinti care considera ca li se cuvine totul ei insisi fiind doar niste neseriosi? Ce caracter pot avea astfel de oameni? Si ma refer la asta pentru ca cel putin la nivel profesional, caracterul si profilul serios al fiecaruia SE IMPUNE, e de la sine inteles ca nu te poti purta ca un smintit: Iti faci treaba ce iti revine dupa care faci ce vrei tu !!! Dar nu inainte.
M-au facut sa ma simt prost in raport cu ei, pe de o parte. Si m-au facut sa ma simt prost eu, ca romanca, in raport cu restul delegatiilor straine: ala cu povestea cu parfumul se lauda peste tot ca sunt si eu romanca. De parca interesa pe cineva, de parca se fac astfel de chestii.
Mi-a fost o ciuda uriasa ca s-au purtat asa romanii, tocmai romanii mei.
Dar am invatat ceva. Data viitoare -pentru ca mai ajung ei pe mana mea...- folosesc metoda aplicata magarilor: in fata morcovul si in spate biciul. Si nu mai prind picior de roman prin taverne sau pe plaja in momentul in care trebuie sa fie prezenti pentru a-si promova tara, cultura, neamul. In fond si eu tot romanca sunt.
In departare se observa Insula Dias (Zeus)


4 comentarii:

  1. Astea's produsele statului roman. Nu vom scapa de ei prea curand dar de scapat tot vom scapa intr-un final..

    RăspundețiȘtergere
  2. ...sincer, chiar ca "produse" si atat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si oamenii astia ma reprezinta pe mine, ca cetatean roman ?! Pai sa nu imi vina sa imi iau campii...
    Lipsa de profesionalism si lipsa seriozitatii sunt doua probleme de care ma lovesc zi de zi pe-aici.
    Stii ce e penibil? Ca ajungi sa iti fie tie rusine de rusinea lor, iar ei nici macar nu se sesizeaza. In lumea lor, tu reprezinti anormalul.
    ,,Ia uite si la fraierii astia, cum muncesc si isi vad de treaba" - asta e dictonul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și de a ajuta la stabilirea relației. și să facă oamenii să fie fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și i-am căutat ajutorul, dar spre cea mai mare surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sarbatoresc pentru că soțul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o celebrare mare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr. Saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM DUPĂ EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și te face să te simți fericit în relația ta.
    1 LOVE SPELL
    2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

    RăspundețiȘtergere