sâmbătă, 11 iunie 2011

Lingouri de aur la ATM


Poate se aude nebuneste dar e adevarat. A fost inventat de un om de afaceri german , Thomas Geisler si numele sau este Gold to Go. Este vorba de un ATM acoperit cu un strat subtire din aur. Este folosit ca un ATM obisnuit, doar ca de la acesta nu se extrag bani ci…aur. Aurul poate fi extras intr-o varietate de 320 de forme, de la lingouri normale si pana la monezi de aur.
A fost incercat pentru prima data in anul 2009, in Germania dar spre folosire au fost instalate …unde altundeva?!...in Abu Dhabi, in Emiratele Arabe.
Pana acum, lingourile de aur in numar de 320 erau produse in Germania dar in curand vor fi produse unele cu sigla hotelului din Abu Dhabi unde se afla instalate aceste aparate.  Deocamdata aceste ATM accepta numai moneda nationala dar in curand ele vor fi transformate pentru a putea primi si carti de credit.
Cererea deosebit de mare pentru aur in aceasta regiune, precum si situatia agitata din aceasta zona, au facut din aurul acestor aparate un soi de investitie perfecta. Unul dintre clientii hotelului a stat si a cumparat cate un exemplar din toate cele 320 diferite puse la dispozitie de ATM, in schimbul... « petrodolarilor » sai.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu