luni, 20 iunie 2011

Cand si cum platesc barbatii: reguli stricte de bagat la cap

"... la mare, la soare si mai ales la greci."

Barbatii sunt fenomenali, zau. Adica tocmai ce le place lor mai mult, chiar le e necunoscut: femeia.
Nu am sa specific natiile, am sa zic doar ca din toata populatiunea internationala adunata in Creta am avut parte de niste ocheade si mici "incidente". Chestiile astea-s inevitabile la mare, la soare si mai ales la greci. N-a fost mare scofala. Pentru ca sunt indragostita cat cuprinde, de ceva bun timp si pentru ca nu ma dusesem la distractie acolo, pe de o parte n-aveam chef de flirturi -ba chiar ma deranjau- si, pe de alta parte, pastram distanta ca mai exista si reguli profesionale ce trebuiesc musai respectate. Dar pentru ca tot i-am avut sub observatie mai multi asa, adunati, era inevitabil sa nu-i studiez olecuta in plus pe barbati. Ca doar nu pierdeam asemenea ocazie.Cred ca unii s-ar fi simtit jigniti daca nu as fi facut-o.
O sa ma leg de un singur incident mai ales pentru ca tipul nu a realizat ce se petrece, cred eu. Era unul care tinea mortis sa imi plateasca consumatia la masa. Doar mie, nu si restului doamnelor prezente. Nu stiu daca el insusi realiza faptul asta. Gestul in sine era clar o impolitete la adresa celorlalte si normal ca m-a jenat. Pentru ca in capul meu s-a format intrebarea: "Si de ce tocmai mie?" Se trada ...se trada si nu-si dadea seama. Mai aveam putin si i-o ziceam direct nu din rautate dar pentru ca ma adusese intr-o situatie penibila fata de celelalte doamne si, mai ales, pentru ca asa cum prevazusem, tipele doar daca-mi mai vorbeau, apoi. Si mai e ceva. Cand aveti de-a face cu una pe care clar o banuiti de feminism -indiferent daca este sau nu- sa nu va oferiti la astfel de gesturi. Sunt o femeie banuita de a fi feminista convinsa (desi nu sunt deloc, cred chiar ca desi suntem egali in drepturi, nu suntem identici si zic Slava Domnului pentru asta) si nu accept decat cu titlu de favor pe care eu il fac unui barbat, a mi se plati ceva, orice. Chiar cred ca la faza asta barbatii nu au habar ce se petrece cu femeile.
Dragi barbati, aiuriti barbati, nestiutori barbati, vreau sa va clarific misterul asta cu platitul. In acest sens, femeile se impart in doua categorii: alea carora le puteti plati linistiti cat va tine buzunarul pentru ca sunt nascute supuse (eu le consider cele mai bune candidate de a deveni sotii devotate si ascultatoare), pentru ca poate ele nici nu pot plati nefiind independente economic, ele pot fi doar cu barbati ca voi, ele accepta a li se plati pentru ca sunt pur si simplu...femei. Aceste femei se supun oricarui barbat. Nu inseamna ca sunt tradatoare sau infidele dar asa cred eu, pe rand, s-ar supune oricaruia. Si mai sunt femeile carora nu le puteti plati nimic pentru ca daca o veti face, daca accepta sa o faceti, inseamna -conform logicii si senzorilor lor- ca vi se supun cumva, ca renunta la independenta si nu se pot supune oricarui barbat, in orice circumstante, ele se supun doar unui barbat anume, acel barbat ales de ele si faza cu platitul...e un privilegiu pe care doar alesul lor il are. O astfel de femeie considera deci, chestia cu platitul, ca pe un important pas inainte facut in cadrul unui cerc de intimitate din ce in ce mai strans cu voi. Aceste femei se pot supune astfel intre niciunuia si doar unuia. Complet insa, nu se supun, asa ca vedeti, nu-s bune de neveste-neveste stil oriental dar sunt excelente ca partener de viata. (Stiu ca nu comenteaza aproape nimeni aici dar chiar as fi curioasa, pe sexe, ce are fiecare de spus...poate ca gresesc eu, deh).
Sunt convinsa ca barbatilor li se va parea absurd faptul ca unele femei pot considera ca fac un favor daca il lasa pe altul sa plateasca. Totusi este adevarat si sper ca unele cititoare sa ma confirme spre clarificarea chestiei asteia. E vorba de sfere de dominare, de romantism, de un fel de lupta, de mister si multi stropi de vraja. Indiferent de care categorie de femei dintre cele doua sunteti atrasi, tot de vraja si compatibilitate este vorba. Tot astfel cum femeile sunt impartite in doua categorii, tot asa si barbatii sunt diferiti si li se potrivesc femei diferite. Uneori e bine sa actionati respectand personalitatea fiecarei femei si sa nu uitati: nu intotdeauna ceea ce va place vi se si potriveste. Pentru asta e nevoie de mai mult, e nevoie de cunoastere in intimitate. Asa zic eu, "preapriceputa"... Da' de platit tot nu mi-a platit respectivul!

14 comentarii:

  1. Daca ar fi vorba sa servesc masa cu fosta nevasta.. zau de nu as comanda ca un print care sunt.. si, tot zau, mare mirare de nu m-as "topi" inainte sa vina nota de plata! Dar altfel, nu :P
    Serios vorbind.. cred ca individul are ceva lipsa de educatie, nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca incerca sa plateasca masa tuturor celorlalte ajungea la sapa de lemn pentru ca femeile isi sunau prietenele sa le anunte ca e oferta la acel restaurant.
    As vrea sa vad un moment de acest fel... dar putin pe invers. Adica o femeie sa plateasca masa unui barbat care sta cu alti prieteni la masa. :P
    Poate ca ace barbat s-a gandit ca in schimbul platii consumatiei unei femei... primeste drept cadou...desertul.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Black
    Nu cred ca s-a ,,gandit" prea mult. Dar cu siguranta asta ii spunea inconstientul lui navalnic :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu as fi folosit niciodata termenul de ,,favor", insa explicatia pe care ai dat-o imi e mai mult decat familiara. Da, in mintea mea, e nevoie de o oarecare intimitate intre noi, pentru a accepta sa imi plateasca el ceva, orice. Mi se pare ca e o dovada ca accept sa impartim lucruri impreuna, ca ceea ce e al lui, e si al meu. Invers e valabil. Daca el imi plateste consumatia, ma astept sa imi permita sa o platesc si eu data viitoare sau la un moment dat.

    Nu cred ca a avut vreodata legatura cu feminismul, in cazul meu. Pur si simplu nu imi place sa ma simt datoare. Iar a lasa un barbat oarecare sa imi plateasca masa mi se pare ca ma ,,indatoreaza" oarecum, caci e un relativ strain si nu vad de ce ar face asta (trecand peste conventii sociale sau aspiratiile spre... ,,desert") :))

    p.s Ai uitat categoria femeilor care nu sunt supuse, dar le place sa fie intretinute si sa profite de conventia asta sociala.

    RăspundețiȘtergere
  5. Colorbliss, eu vorbeam de sexe, nu de profesioniste carieriste grele :))) Si, asa cum zici si tu, cred ca exista femei care sunt profesioniste in a fi intretinute inclusiv prin maritis.

    RăspundețiȘtergere
  6. :))))) Ahahhaha, mi te și imaginez. :P
    Mna, să dau un răspuns, dacă tot m-ai ”sumonat”. ( nu știu ce am, e verbul ”to summon” din engleză, românizat de mine - nu găseam variantă mai bună să zic )
    Deci ... eu nu accept să mi se plătească. Întotdeauna plătesc eu, mă simt, exact cum zice Colorbliss, datoare, dacă îmi plătește el. TOTUȘI, mă ”supun” cu o singură condiție: data viitoare plătesc eu. Și a fost ok de fiecare dată când am făcut asta - nu prea des. Uite cu Dani, la prima noastră întâlnire, eu i-am plătit apa, dar i-am zis că e Ziua Bărbatului ( chiar era ) și să nu comenteze. Și s-a supus, haha. :)))) :P Chit că-s ultimii mei bani, tot prefer să-mi plătesc eu. Oi fi orgolioasă, mna ... nu știu. Doar în situații excepționale ( invitație la cină, să zicem ) sunt cuminte. :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Din fericire(zic eu) am evoluat si mi-ar placea sa cred ca gestul unui barbat de a plati consumatia unei doamne nu este interpretat ca fiind neaparat o invitatie indecenta, ci doar un gest de a-i trasmite faptul ca o apreciaza.In alta ordine de idei, nici eu n-as accepta un asemenea gest, tocmai pentru ceea ce ziceai mai sus....spiritul independent! ar mai fi o varianta , plata ca la nemti, jumi-juma!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hmm, daca era bunacios tipu', acceptam.Dar doar ca sa am motiv sa'i aplic o "reciproca" peste nasuc, gen "oh, m'ai facut datoare, tre' sa ma revansez."Si aia cu jumi'juma merge la fix!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru Anonimul cu jumi-juma ca la nemti:
    Nici eu nu am luat-o ca pe o invitatie indecenta dar ca pe una lipsita de subtilitate. Si mai e ceva ce poate tu nu stii -pentru ca probabil esti barbat- exista un gen de tipi care dupa cel mai mic favor da, trec agresiv la atac si da, trec efectiv la propuneri indecente.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru Anonima cu bunaciosul:
    Nu era bunacios! Era unul din astia agitati si scarmatori care se tot freaca sa vrajeasca si ma gasise pe mine mai mica acolo...:)))
    Nu, n-as fi acceptat nici daca era bunacios, la faze din astea vad rosu in fata ochilor si e mai bine ca a mai protestat slab pe acolo si apoi a renuntat. Plus ca era genul de "taur al cirezii" pe acolo. Asta il exclude din start din a fi bunacios!

    RăspundețiȘtergere
  11. daca era ´´taurul cirezii´´ sigur avea alt ´´interes´´ sa spun asa,cred ca isi cauta companie de sex opus,insa nu a stiut sa se comporte,ceva de genu ca vede numai inainte.....salutari din Ibiza

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și de a ajuta la stabilirea relației. și să facă oamenii să fie fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și i-am căutat ajutorul, dar spre cea mai mare surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sarbatoresc pentru că soțul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o celebrare mare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr. Saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM DUPĂ EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și te face să te simți fericit în relația ta.
    1 LOVE SPELL
    2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

    RăspundețiȘtergere