sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Tzatze frantzuzesti expirate

V-ati intrebat intotdeauna de ce literele ABCDEF au fost folosite pentru a determina marimea sutienelor?

Asta trebuie sa v-o povestesc. Articolul se adreseaza tuturor celor ce se simt femei (sa nu ziceti ca sunt sexista).
Vin ieri de la serviciu mai devreme si dau drumul la TV. Imi place sa le aud pe alea vorbind. Vorba uneia, candva: "Alinutza s-a ingrasat cat o balena, ce bine ma simt cand vad una care a ajuns mai balena ca mineeeeeeeeeeee!!!". Asa si eu, dau drumul la TV, ascult din mers -fara sa ma uit- toate blondele (foste brunete) de prezentatoare care numai prostii debiteaza si, brusc, ma simt o blonda superdesteapta. De uitat nu ma uit la ele pentru ca arata mai bine ca mine si-mi distrug moralul. Perversa si eu.
Oricum, ieri, una dintre blondele ex brunete a doborat toate recordurile si m-a luat prin surprindere.
Tema reportajului se referea la partida de implant de silicoane stricate din Franta. Da, da, exista si asa ceva.
In primul rand, nu pricep cum naiba poate fi siliconul "stricat" dar nu avea de-a face, ce debita blonda era mult mai misto.
A inceput prin a recunoaste ca si-a facut implant de silicon. Buuuuuun! Imediat dupa marea apocalipsa (ca parca noi nu o vazusem ca inainte avea 2 tigaitze pe piept si apoi a aparut cu doua baloane, trebuia sa ne zica ea, ca nu cumva sa credem ca i-au intrat tigaile-n erectie), incepe tipa, pe un ton dramatic, sa povesteasca miaunat cat de nelinistita a fost in seara cand a vazut stirea cu silicoanele frantzuzesti "stricate", ea necunoscand provenientza silicoanelor proprii. Ha !
Pe acelasi ton dramatic, a povestit cum a dat imediat, nelinistita, telefon la medicul personal pentru a afla daca siliconul din tzatzele proprii e frantzuzesc sau nu. Usurata, ne-a anuntzat ca are silicoane...chinezesti. M-am enervat cu chinezii de data asta. De unde mama naibii stiu chinezii ce-s alea tzatze? Ca pe pieptul chinezoaicelor nu se vede nimic altceva decat niste ...inflamatii pe care marea majoritate dintre noi le aveam pe la 12 ani! Plus ca aceasta revarsare de chinezarii pe piata chirurgiei plastice m-a pus serios pe ganduri. Sper doar sa nu exporte astia si penisuri chinezesti pentru ca, fetelor, in cazul asta, scuzati dar am dat de naiba si trebuie sa facem un embargo, ceva, altfel e de rau. Daca nu se poate sa facem un import din Africa, macar sa ramanem cu cele autohtone.
Vazand-o pe blonda vorbind de siliconul stricat din -de altfel- superbele-i tzatze, dadeam din picioare de ras. Aveam senzatia ca am auzit tot ce se putea dar nu ... mai era de auzit.

Continuand tonul dramatic, ex bruneta vospita blonda, a continuat sa ne spuna ca desi ea insasi avea tzatze chinezesti si deci se afla in afara pericolului, prietenele sale au probleme, implantul acestora fiind frantzuzesc.
A fost momentul in care am zis : " Ete na, nu se poate, asta e decisa sa verse tot"
Si da, a continuat senina sa le insire pe toate, cu nume si prenume, le-a dat in gat public, care si-a facut implant si care nu, precum si de ce natie e implantul fiecareia! Toate-s prezentatoare, actritze, cantaretze deci cunoscute.

Dupa care, bineinteles, reporterul, foarte multumit de ce iesise, a intrebat-o in ce mod se manifesta aceste silicoane "stricate".
Tipa, cu un aer foarte serios, a raspuns: "se sparge implantul si curge siliconul in...sani".
Acum am ramas cu dilema: unde incepe si unde se termina o tzatza de cucoana? Ca deja e o tema tehnica.
Bonus, urmatoarea poza.

duminică, 15 ianuarie 2012

Flooood, baaaaaaah !


 Autor: Black

Statea in camera de camin. Nu, nu avea o viata usoara.
Spala la greu chiloti si ciorapi. Facea mancare si curatenie in fiecare zi... si asta nu numai pentru el ci si pentru ManaGrea.
Da, era coleg de camera cu ManaGrea, omul lui GatDeAur care era var primar cu Pardaian OaseReci din clanul DeshteLungi.
Trudea din greu. La munca era panacodar la o brutarie de cartier. Totusi era cat de cat multumit.
Datorita lui ManaGrea aflase de dc++. Si pentru serviciile pe care i le facea, ala il lasa si pe el pe dc o ora pe zi.
Prima data intrase cu prenumele lui adevarat, [RO]Gaurica dar toti radeau de el asa ca a decis sa schimbe nick-ul.
E drept si ca prenumele lui ar fi trebuit sa fie Aurica, mai precis Bobonea G. Aurica...insa notarul venise la munca dupa un chef asa ca de la G. Aurica s-a ajuns la Gaurica .
Se gandise o saptamana ce nick sa isi puna.. trebuia sa fie ceva care sa innebuneasca femeile.
"_Oare de ce is atrase fomeile?"
Intr-o dimineata, dupa reflectii nocturne, avu o revelatie. Isi puse nick-ul [RO]Vi$$uTau.
Nu prea il baga nimeni in seama asa ca se enerva si incepea sa injure..apoi regreta, intra in privat si isi cerea scuze in felul lui.
"_Fah, io nu is asa cum crede ailanti. Io is sensibil da ma enerveaza prostii si vreau sa fac dreptate".
Incepuse sa ii fie interzis accesul peste tot...dar salvarea venise tot de la ManaGrea.
El l-a invatat sa foloseasca tot felul de programe si acum ajunsese in culmea fericirii.
Se simtea un adevarat zeu.
Ajunsese sa fie cunoscut, asa ca venise momentul sa stie lumea cine e EL cu adevarat, adica cine se simtea a fi.
"Bhaaaa, tu stii cine is io? Ai idee la cati le dau sa manance in fiecare zi? Cati depind de mine? "
Invatase multe in ultima perioada insa un singur lucru nu il intelesese.
Era pe main cand incepuse cineva sa faca flood... se speriase cand a vazut mainul plin.
L-a intrebat pe ManaGrea ce e aia.
"Flood".
Isi spuse in mintea lui :
"_Pffffff, ce repede tasteaza astia injuraturile".
A incercat si el sa tasteze dar era scos imediat afara...asa ca de atunci... cand nu mai putea de nervi scria cea mai grea injuratura care le continea pe toate :
"_Flood, bahhhhhhhh!"
Dupa un timp s-a schimbat mult, numai el avea dreptate, doar lui i se cuveneau meritele.
Si la brutarie incepuse sa se poarte urat, ca pe dc++. Intarzia mai mereu, nu mai avea grija sa scoata painea la timp si era mereu somnoros.
Patronul l-a observat si l-a chemat intr-o zi sa ii ceara socoteala. L-a intrebat ce s-a intamplat, de ce s-a schimbat atat si asa.
"_Bossu', vreau sa imi maresti salariul ca numai io sunt cel mai bun".
"_Gaurica, daca nu iti convine poti pleca".
"_Da??? Atunci... FLOOD BAHHHHHHHHHH!!!!"
A fost dat afara, ajunsese sa manance resturile de la masa lui ManaGrea... insa era [RO]Vi$$uTau, spaima tuturor.
Se gandea ca acum trebuie sa aiba un urmas care sa ii duca numele mai departe, un [RO]Vi$$uTauJr.
Asta era singurul lucru care il macina...cat despre ceilalti...
_FLOOD, BAHHHHH!

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Realitatea viselor


Visul reprezinta una dintre cele mai misterioase "activitati" umane. Romanii erau de-a dreptul obsedati si ajunsesera sa isi discute unele vise chiar in Senat, comentandu-le si dandu-le sensuri ! E de inteles insa, dat fiind ca multi antici considerau ca visele sunt mesajele zeilor catre oameni.
Despre cat reflectau generalii la visul avut, inaintea unei batalii, nu va mai spun. Despre Freud sau Jung nici nu mai vorbim!
Tema insa, parca niciodata nu e deplin elucidata. In vise, nu exista lege. Prezint in continuare cateva lucruri dovedite si studiate, despre vise.

Si asa, putin pe langa subiect -ca de obicei- dar ca o diversificare, va propun melodia asta:
Dreamer - Ozzy Osbourne

La obiect acum:

1. 90% dintre visele noastre se uita imediat cum ne-am trezit. In interval de 5 minute, dupa trezire, jumatate din visele avute sunt date uitarii, iar in 10 minute, ajungem sa uitam complet 90% dintre ele.

2. Viseaza si nevazatorii.
Oamenii care au orbit dupa nastere, pot sa vada imagini in visele lor. Oamenii nascuti nevazatori insa, nu vad imagini dar viseaza la fel de bine ca ceilalti. Au vise la fel de pregnante, unde participa cu celelalte simturi. De exemplu aud sunete, simt mirosuri, ating cate ceva si, desigur, au trairi emotionale puternice.

3.Toti visam
Orice om viseaza, fie isi aminteste, fie nu. Exceptie fac doar cei cu afectiuni psihice grave. Chiar daca veti crede ca nu ati visat, pur si simplu ati uitat visele. Sau sunteti bolnav psihic. Si asta e posibil.



4. In vise apar numai figuri pe care le-am vazut candva
Mintea noastra nu are capacitatea de a "inventa" figuri umane. Tocmai de aceea, vedem figuri reale, nu fantastice. Si daca uneori figurile visate nu va amintesc de cineva, nu uitati ca in viata, un om vede mii de chipuri pe care, insa, nu si le mai aminteste apoi. In acest fel avem o uriasa "oferta" de chipuri, pentru a fi visate. Subconstientul le retine.

5. Nu toti visam alb-negru
Numai un procent de 12% dintre oameni viseaza exclusiv alb-negru. Restul de 88% viseaza in toate nuantele. Studii datand din  1915 si pana in 1950 au aratat ca majoritatea viselor oamenilor erau alb-negru. Rezultatele acestor studii, insa, au inceput sa se schimbe in anii '60. Nu stiu daca faza flower power a jucat vreun rol, cert este ca in ziua de azi doar 4,4% dintre persoanele sub 25 de ani viseaza alb-negru.

6. Visele sunt simbolice
Chiar daca visati o tema foarte bine conturata, poate ca visul nu priveste in mod direct tema dar simbolismul sau se afla pe plan secundar si este deviat de la tema. Oricum, visele au un profund limbaj simbolist.

7. Sentimente
Cel mai comun sentiment resimtit in timpul visului este stresul. Sentimentele negative sunt mai des intalnite decat cele pozitive.



8. Putem avea de la 4 pana la 7 vise pe noapte
In medie, visam cam 2 h pe noapte.

9. Viseaza si animalele
Studiile pe mai multe animale au dovedit ca si acestea viseaza. In timpul somnului, celulele lor nervoase functioneaza la fel ca cele umane. La animalele de companie, toti posesorii lor au observat, in mod clar, ca viseaza. De altfel, experienta avuta cu elefantii din Africa -un caz pe care toti cred ca il cunosc- este revelatorie.

10. Sensul "incorporarii" in vis sau al confuziei realitatii cu visul
Mintea noastra recepteaza diversi stimuli externi cu care intra-n contact in timpul visului. Deseori, acesti stimuli externi reali, devin parte din vis. Asta inseamna ca in timpul visului, putem auzi un sunet real, care chiar exista in jurul nostru si, intr-un mod nedeterminat inca, mintea il localizeaza ca fiind element al visului. De exemplu, putem visa ca ne aflam la un concert si ascultam muzica, doar pentru ca la radio, in camera alaturata, se aude un cantec in timp ce dormim.

11. Barbatii si femeile nu viseaza la fel
Barbatii viseaza mai mult ...tot barbati. Cca. 70% dintre caracterele visate de barbati sunt persoane de acelasi sex. Pe de alta parte, visele femeilor au aproape un procent egal de caractere masculine si feminine. In afara de aceasta, barbatii resimt in vis, in general, sentimente mult mai agresive fata de cele resimtite de femei.


vineri, 6 ianuarie 2012

De ce erau magii ... trei ?



Conform traditiei, magii l-au vizitat pe micutul Hristos, oferindu-i daruri (aur, tamaie si smirna). Totusi, cati sunt magii? Trei?
...sunt trei pentru ca erau darurile in numar de trei si, asa, se deduce ca si magii erau trei. Singura mentionare a acestui fapt se face in Evanghelia dupa Matei. Dar aici nu se mentioneaza cati magi erau. Numarul magilor, trei, a reiesit exclusiv prin analogie, pentru ca erau trei daruri.
Magii, care deseori mai sunt numiti intelepti sau regi, au pornit de la rasarit pentru a i se inchina Fiului Domnului, urmarind steaua din Bethleem.

Cuvantul grec "magos" -mag (il mentionez pentru ca in greaca veche a fost scrisa Evanghelia si asa au fost numiti acestia, in mod direct), provine din cuvantul persan magus care, la randul sau, provine din limba avesta (limba Zoroastrianismului) magauno. Magauno facea referire la o casta de preoti care se ocupau foarte mult cu astronomia si erau faimosi pentru aceste cunostinte ale lor. Si tot conform traditiei orientale, acesti preoti calatoreau in grupuri de cate...12 ! Nu cate trei!

Trageti voi concluzia.

joi, 5 ianuarie 2012

10 minciunici de ingheatza chatul...


Despre cunostinte virtuale si despre chat nu are sens sa va vorbesc eu. Le stiti si singuri foarte bine. Oamenii insa, chiar si asa, simt ca vin mai aproape unul spre celalalt. «Chat rooms» iau foc sub tastele unor barbati si femei care doresc sa se cunoasca mai bine, mai mult, mai in amanunt...
Date fiind toate acestea, dar si pentru ca internetul favorizeaza anonimatul, toti incearca sa isi prezinte un profil cat mai favorabil astfel incat sa aiba sanse mai mari sa atraga ceea ce isi doresc. Orice sa fie asta. De cele mai multe ori, sinceritatea este discutabila iar cele doua sexe folosesc o anumita lista de minciunici care au fost studiate si identificate.
Asupra profesiei, petrecerii timpului liber si infatisarii se spun cele mai mari si dese minciuni, dovada ca putini sunt cei ce se simt satisfacuti de ei insisi si de viata lor, in general.

Va prezint in continuare o lista cu cate 10 minciuni standardizate, spuse pe chat de barbati, si, respectiv, de femei.

BARBATI
1. Serviciul (dat fiind ca serviciul face pe...barbat, intotdeauna acesta e prezentat mult mai bun decat este in realitate)
2. Inaltimea (este intotdeauna cu destui centimetri mai inalt...)
3. Greutate/conditie fizica (Kg nu au importanta DAR...intotdeauna sunt incredibil de musculosi. Toti sunt genul atletic...)
4. Nu le place fotbalul (ei privesc numai documentare sociale la TV si hai...si cate vreun joc anume)
5. Banii (au portofelul plin, salariu mare si mare avere)
6. Au rol de conducere la serviciu (niciodata nu sunt doar simpli functionari pe la vreo firma, ei sunt...directori)
7. Au o personalitate interesanta (discutiile purtate de ei sunt toate de la high level in sus)
8. Cunosc persoane importante (cine stie, poate te trezesti ca iesi la masa cu vreun ministru!)
9. Toti au mastere (fosti buni elevi la scoala, studenti straluciti, nicidecum tocilari!)
10. Toti au umor (cu ei, vor sa razi de dimineata pana seara. Cine stie...poate sa faci si vreo pauza mica din ras...)

FEMEI
1. Greutate (au masurile ideale toate!)
2. Varsta (intotdeauna mai putin....ceva ani. Poate e matematica de vina, ca rareori se ocupa vreuna cu asa ceva)
3. Conditie fizica (buna...dar nu exagerat...sunt gingase...)
4. Inaltime (cea normala, de obicei foarte aproape de cea reala)
5. Bani (extrem de rar mint)
6. Bust (adauga intotdeauna ceva centimetri...)
7. Profesie (de cele mai multe ori prezinta ceva spre arta si care pare glamourus)
8. Simple si naturale (ele nu se vopsesc...nu se ocupa cu aspectul lor prea mult. De altfel, sunt frumoase oricum...)
9. Toate au master (muuuuuuuuuuuuult studiu! si, mai ales, lectura extrascolara!)
10. Provin din familii bune (care se leaga bine la o pozitie sociala si, implicit, economica, buna. Ele sunt DOAR doamne...)


miercuri, 4 ianuarie 2012

Time - Cele mai marcante fotografii din anul 2011

Este vorba de fotografii emotionante, socante, dure, ciudate sau de tot rasul. Oricum sa fie insa, ele au calitatea ca au marcat memoria privitorului, in anul 2011. Sunt alese de revista Time si sunt urmatoarele:

1. Un barbat din tribul Mundari, din sudul Sudanului, se spala cu urina vacii (Goran Tomasevic/Reuters)


2. Un pin uscat straluceste ireal in lumina Lunii, pe un teren nisipos din Niland California (Jim Lo Scalzo/EPA)


3. Una doar, dintre superbele fotografii ale Terrei, realizate de astronautul Paolo Nespoli din spatiu (ESA/NASA)


4. Hallel Goldamna, in varsta de 13 ani, s-a imbracat in rochie de mireasa si tine in mana un mic panou prin care il cere in casatorie pe ... Justin Bieber, inainte de concertul acestuia  de la Tel Aviv (Ariel Schalit/AP)



5. In Jakarta, o maimutica poarta o masca in timpul unui spectacol Topeng Monyet (spectacol traditional, pe drumuri) (Beawiharta/Reuters)


6. Politist, agent secret al Politiei Israeliene, deghizat in femeie palestiniana, deschide portiera, imediat dupa arestarea unui demonstrant in timpul cocnirilor ce au avut loc in tabara de refugiati Shuafat, Coasta de Vest (Baz Ratner/Reuters)


7. Ghetari acoperiti de cenusa, dupa eruptia vulcanului Grimsvotn din Islanda (Ingolfur Juliusson/Reuters)


8. Juan Ramirez Tijerina se afla in inchisoare si a gasit o ciudata metoda de a evada. S-a facut...nod si s-a pitit in "geanta" nevestei care venise sa il viziteze. (Government of Quintana Roo/Secretary of State For Public Security/Reuters)



9. NY comemoreaza 10 ani de la atacurile teroriste sau "teroriste" din 11 septembrie (Eric Thayer/Reuters)


10. Un rinocer negru, adormit, este transportat "in zbor", cu un elicopter militar, de pe Coasta de Est a Africii de Sud in noua sa "locuinta", 15 mile mai departe. (Green Renaissance/EPA)