miercuri, 30 noiembrie 2011

Mutrele noastre pe toate ghivecele

Din cand in cand va mai arat cate o traznaie usor de realizat si pe care o consider eu interesanta sau amuzanta.
Astazi am gasit o frumoasa si foarte simplu de pus in aplicatie idee apartinand Biroului de design "GOOD" din Kazakhstan.
Inspirata combinatie dintre figura si planta ofera un rezultat atractiv si dat fiind ca se obisnuieste tiparirea chipurilor pe cani, fete de perna sau T-shirts, de ce nu si pe un ghiveci?
Ganditi-va numai sa puneti fata unei persoane pe care o antipatizati, cu o varza plantata in ghiveci sau o conopida. Soacre aveti? Vreun fost iubit sau iubita? Ia vedeti ce va inspira...







marți, 29 noiembrie 2011

boobSnake


Modelul Orit Fox, din Israel, a aparut intr-un show prezentat de canalul TV spaniol Telecion, impreuna cu un sarpe...
Nimic neobisnuit, veti spune.
Amuzamentul e altul. Modelul, vrand sa faca unele figuri sexy, a scos limba provocator la sarpe. Sarpele, nefiind barbat, n-a intrat in erectie si nu a savurat faza. A crezut ca acea limba care ii face semne e un alt sarpe si excitarea sa a luat forma enervarii.A muscat-o de san !!!Dar asta nu e totul.
Femeia a fost imediat transportata la spital unde i s-a facut vaccin antitetanic. Da...antitetanic, prin silicon nu circula sange...
Nu acelasi lucru s-a petrecut si cu sarpele, care s-a "otravit" cu siliconul din frumosii sani ai tipei si a decedat fericit poate, dar ca un idiot.
Belea limba, belea sani, saracul sarpe, n-a stiut sa se strecoare!


duminică, 27 noiembrie 2011

Spune-mi cand te-ai nascut ca sa iti spun cine esti



O sa vi se para ciudat faptul ca luna in care s-a nascut cineva are legatura cu profesia pe care alege sa o urmeze. In fine, aceasta este concluzia la care a ajuns Serviciul National de Statistica (Office for National Statistics) din UK, in urma unei cercetari intreprinse de-a lungul a mai multor luni, in diverse profesii si la diversi angajati.
Mai precis, dupa ce au studiat si analizat datele personale ale unor persoane alese din 12 profesii diferite, cercetatorii au contatat ca exista o legatura intre luna nasterii si profesia urmata. Astfel, au prezentat o lista cu lunile anului si, corespunzator, profesiile ce au constatat ei ca s-ar "potrivi" sau constituie tendinte, conform datelor verificate.

De exemplu, cei nascuti in decembrie au mai multe sanse sa devina medici stomatologi, in timp ce cei nascuti in ianuarie sunt mai atrasi de patologie si economie. In mod analog, luna februarie pare a fi luna in care se nasc cei meniti a deveni oameni ai artelor in general, in timp ce luna martie "apartine" celor destinati sa devina piloti sau muzicieni. In aprilie se nasc cei ce doresc a deveni dascali iar in mai cei ce sunt atrasi de cariera politica.
In iunie se nasc persoanele care sunt atrase de afaceri internationale sau lucreaza in concerne internationale. Dimpotriva, cei nascuti in iulie si august au mai multe sanse sa devina oameni ce construiesc cladiri, constructori de orice fel. Septembrie se pare ca "naste" sportivi, iar octombrie "scoate" actori, pictori, in general oameni care au de-a face cu tehnica si arta. In sfarsit, noiembrie pare a fi cea mai rebela luna, in ea nascandu-se cei ce sunt atrasi de ilegalitate si de criminalitate!
Sper ca nu va lua nimeni ad literam ceea ce am scris, fiecaruia dintre noi fiindu-i rezervat dreptul de a visa, a crea si a incerca sa fie ceea ce doreste si asa cum doreste. Fericirea si-o mai face si omul, fie in procent mic macar.
Cu toate acestea, e bine de retinut ca respectiva cercetare chiar s-a efectuat. Nu este doar o "bomba incendiara" de senzatie.

miercuri, 23 noiembrie 2011

O or ___________________



In secolul 6 i.d.C, matematicianul grec Pitagora a afirmat ca Pamantul este sferic. Prea putini au fost de acord cu el.

In secolul 3 i.d.C, astronomul grec Aristarhos a afirmat ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Ideea a fost considerata aberanta si nu a fost acceptata.

In secolul 2 i.d.C, astronomul Eratosthenis a calculat cu o uimitoare exactitate diametrul Pamantului, ca fiind de 40.000 Km. A fost luat in ras si nu l-a crezut nimeni.

Prin secolul 2 d.C, astronomul grec Ptolemeu a afirmat ca Pamantul este centrul Universului. Si pentru vreo 1.400 de ani de atunci, cam toti oamenii l-au crezut !!!

marți, 22 noiembrie 2011

Leapsa egw-ului


1. Imi poti spune: ...cum vrei. Asa imi pot da seama ce parere ai despre mine.
2. Mi-ar place sa ma numesc: Nu insiruirea de sunete valoreaza ci glasul care le pronunta.
3. Dac-as fi un personaj de carte as fi: Maria sau Ana sai Vasilica sau Iris din orasul X, din tara Y...Nu sunt deloc genul de personaj de carte. Sunt banala banala banala.
4. Melodia mea preferata este: Plumb - In My Arms.
5. Ziua preferata a saptamanii e: nu-mi pasa ziua, imi place cand dorm.
6. Mi-e dor de: Si daca zic, si daca nu zic...tot dor imi este.
7. Dintre actorii din intreaga lume azi il plac pe: NICIUNUL
8.Urasc scoala pentru ca: simt ca m-a imbatranit, m-a obosit, nu m-a lasat sa dorm cat aveam nevoie.
9.Imi place scoala pentru ca: am invatat ceva chestioare in ea si am facut o groaza de fite.
10.Culoarea mea preferata e: ...sunt mai multe: verde, albastru,violet.
11.Partea preferata a zilei pentru mine e: pana in ora 4 si apoi seara.
12.Vampiri, varcolaci,fantome sau extraterestri? - Cred ca oamenii frumosi, mai degraba.
13.Mi-ar placea sa locuiesc: Eh, e prea scurta si imposibila povestea asta. Departe de lumea dezlantuita. Intr-o coaja de nuca sau intr-o scorbura de stejar.
14.Azi sunt fericita pentru ca: am dormit bine ieri, vreo 2 h la un concert, in ciuda tuturor odelor, a normelor si a pantofilor care ma strangeau. Dar n-as zice ca asta ma face fericita...
15.A fost un cosmar sa vad: Ca fac lucruri gresite, ca am considerat lucruri gresite, ca m-am crezut speciala si nu eram.Cosmarul meu s-a numit adevar.
16.As vrea sa: fiu altcineva, sa nu mai fiu eu.
17.Mi-ar placea sa existe: un loc in care sa plec, ceva de genul Neverland.
18.As vrea sa lucrez in domeniul: Lucrez exact unde vreau si nici n-am indraznit sa visez ca voi ajunge. Tot degeaba.
19.Daca as avea o putere ar fi: sa ma fac fara simtire, fara sentimente.
20.Imi place numele: ...oricui pe care iubesc.
21.Cred ca prietenii adevarati sunt cei care: imi spun ce gandesc si accepta sa le spun ce gandesc si care tin la mine.
22.Citatul meu preferat este: “When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace" Jimi Hendrix
23.Cred ca cel mai frumos sentiment e: ..sunt tandretea si freamatul pasiunii, o anume liniste pe care o ai cand te simti implinit.
24.As vrea sa pot: sa ma schimb, sa fiu altfel, sa fiu altcumva.Eventual altcineva. M-am plictisit de mine.
25.Viata e frumoasa pentru ca: Viata nu e frumoasa. Are doar si momente frumoase.
26.Planul meu secret e sa: Daca ar fi secret, nu as spune macar ca am un plan. Ba as face totul ca sa nu se descopere.
27.Imi place serialul: e unul cu medici dar nu ala cu House. Nu stiu cum se numeste, ca-s vreo 3 sau 4 in total si toate cu medici.
28.As vrea sa scriu despre: in prezent, despre nimic.
29.Vreau sa iti spun ca: ma duc sa ma culc!
30.Cum ti s-a parut acest chestionar?Ce ai vrea sa ii mai pui?
Mi s-a parut ca o plimbare cu barcuta. O satisfacere a unui egoism si dorinta de parada. M-am amuzat eu cu el si sper sa nu chinui putinii oameni care ma citesc, cu prostioare despre mine. Dar mi-a venit sa il fac, ca e de la tine.
31.Cele 7 persoane care vor primi leapsa sunt: sunt mult mai mult de 7. Sau mai putine. Cu drag, o preia cine vrea.

duminică, 20 noiembrie 2011

Crevete MacLeod

Cercetatorii elvetieni au avut o mare surpriza descoperind un serial killer din lumea acvatica. Este vorba de crevetele Lysmata amboinensis care extermina toti ceilalti creveti de aceeasi specie, in afara de acela pe care si l-a ales spre a se imperechea! Highlander faza! Lysmata amboinensis are o lungime de 6 cm., este hermafrodit dar nu se poate autoreproduce. Este motivul pentru care are nevoie de pereche. Cercetatorii Universitatii din Basel au studiat acest straniu comportament si au ramas cu gura cascata cand au inteles ce fac nebunele crustacee.
Lysmata amboinensis

In timpul zilei, acesti simpatici si frumos colorati creveti circula extrem de linistiti in aceeasi regiune, ba, mai mult, par timizi si evita sa se intalneasca intre ei. Noaptea insa, ii pocneste damblaua. Schimba foaia automat. Crevetii incep sa se urmareasca intre ei pentru a se extermina si acest cerc al mortii nu se opreste pana cand, in final, raman doar doi, cuplul destinat a procrea. In dimineata urmatoare, "highlanderii" se reintorc la locul crimei pentru a-si manca victimele.


Conform observatiilor oamenilor de stiinta, acest comportament bizar nu are de-a face cu vreo incercare de stapanire a surselor de hrana, asa cum se petrece la mai multe animale. Lysmata amboinensis se ataca una pe alta chiar si atunci cand hrana se afla din belsug. De aceea s-a tras concluzia ca acest comportament este instinctiv si are de-a face cu faptul ca vor sa aiba relatii exclusive de pereche. I-a uimit si pe cercetatori descoperirea, cunoscut fiind faptul ca speciile hermafrodite se imperecheaza, cu precadere si mare placere, cu cat mai multi parteneri.


Dedicatie speciala: "Aruncarea in valuri"
Iubitul meeeeeeeeeeeu, sa ne-aruncam in valuuuuuuuuri ...


miercuri, 16 noiembrie 2011

De ce exista comunisti

Dupa apucaturi, Pinocchio era sigur comunist

Si eu sunt o visatoare. Prea mare visatoare. Sunt un fenomen care crede-n toate himerele! E un fapt dovedit!
Am, insa, si eu, o calitate: nu sunt comunista!
I-as compara pe comunisti cu americanii. Ca numai astia se lupta atat, degeaba si pe atatea fronturi, fara sa castige vreun razboi.
Dupa cum stiti, stau in Grecia. Tara aia in care totul fierbe, toti craoie dar cauta pana si darurile, tara aia care, dupa unele minti luminate, nu are nici istorie (cica), tara aia in care si cu chilotii rupti in fund, tot se danseaza, se canta si se rade. Ei bine, aici exista oameni care au gasit cum se scapa de la catastrofa, au o solutie pentru orice, toate planurile lor sunt minunate si par realizabile! Cine? Comunistii. Au asa o obraznicie, un tupeu si o sminteala ca iti sta mintea-n loc. Bineinteles ca singurul lucru pe care nu il spun este faptul ca pentru a le iesi planurile, trebuie ca o tara sa iasa din Comunitatea Europeana. De ce? Pai...cum naiba sa aplici un sistem tamp si fatalist ca o religie, daca nu esti izolat? Cum sa aplici sistemul perfect unor oameni imperfecti? Va dati seama monstruozitate? Tara care a inventat democratia, Ellada, sa devina "Sovieta Ellada". Se intoarce Pericles in mormant, nu alta.
Comunismul "suna" bine. E bun el, mai ales ca principala sa calitate e ca e inaplicabil si se preteaza la sparcaieli logoreice insotite din belsug cu basini de idei mici sau mari. Singurul lui cusur e ca se vrea a fi aplicat oamenilor. Vietatile alea cu dorinte, vicii, slabiciuni, sentimente, idei diferite, adica. Ca si religiile, comunismul se doreste testat pe oi si destinat oilor!
De ceva zile stau si ii tot vad ca au luat avant. Doamne, ce limbaj! Oameni diferiti, zeci de oameni diferiti -desi toti comunisti- nu numai ca spun acelasi lucru dar se exprima la fel! Cum pot? De ce o fac?
Pana acum, ii considerau toti ca fiind ... amuzanti. Dar veni-va ziua aia in care vor fi nevoiti sa zica si chestia nespusa...ca isi doresc o societate izolata de toti si de toate.
Ce bataie vor manca, de abia astept sa o si vad. Pentru ca sunt sigura ca si-o vor lua.
Aici, oamenii sunt necajiti. Da, au gresit foarte mult si trebuie sa plateasca tot ceea ce e de platit. Dar tot necajiti sunt. Pai cand se vor infuria oamenii astia asa amarati, la auzul povestilor cu caini cu covrigi in coada si tarte cu cirese de aur si cuvinte sterile de idealisti parsivi si arivisti sentimentali, va dati seama ce bataie o sa iasa?
Nu de alta, dar, printre altele, grecii nu stiu prea multe. Aici si-au luat-o parlamentarii cot la cot cu demonstrantii. Ca deh, si parlamentarii mai scot nasul din casa.
Dar comunistii? Oh, comunistii prevad ca vor fi si tap ispasitor pe langa faptul ca merita ceva scatoalce grele. Prea si-au bagat coada peste tot: angajari la stat, sindicate, invatamant, facultati, demonstratii. O pecingine tacuta si intinsa care a ros totul, o maniera jidaneasca de infiltrare, un curaj de melc pe gazonul gras si niste mentalitati de frumoase din paduri adormite, astia sunt comunistii. Un singur lucru mi se pare potrivit a le fi adresat: "behehehe! beee!" si "Taca-ti fleanca, Sisico!"
Asadar, de aia exista comunisti. Pentru ca nu s-a gasit nimeni, pana acum, sa le traga o mama de bataie si sa le astupe gurile. Gurile alea mari care faceau sa geama facultatile de teroare, de schimburi de favoruri, de comert cu droguri pe culoarele si in curtile facultatilor. Gurile alea mari care ne-au adus 100 de nespalati pakistanezi in salile de curs, care mancau, se cacau si scuipau peste tot in aulele facultatilor. Pentru ca asa vroiau comunistii, pentru ca asta e educatia lor, a comunistilor. Asta stiu studentii comunisti in varsta de 45 de ani care nu si-au terminat studiile inca, desi au intrat la facultate acum 25 de ani, ca se face intr-o Universitate: se face politica, se fac afaceri cu favoruri si licente si doctorate, se ameninta studentii pentru apartenenta lor ideologica si se aduc pakistanezii sa locuiasca in amfiteatru pentru ca "da bine la popor" o asemenea actiune!
Sper doar sa fie cu adevarat televizata faza, sa am o buna secretie ca sa scuip cat vreau si sa mearga bine sonorul, sa ii aud cum rag.
Sunt curioasa daca atunci cand trebuie sa faca fata neprevazutului -unei batai in drum, de exemplu- mai vorbesc la fel de rigid si mai viseaza la fel de mult cu ochii deschisi ai altora.
Daca e sa fie menajerie, macar sa fie de sticla.
Sentimente se pierd, amintiri se uita, oameni mor, sisteme politice vin si pleaca, religii se perpetueaza ca speciile.
Detestabili comunisti, intotdeauna v-am zis-o si intotdeauna va voi zice-o: toti suntem suflete. Sufletele sunt anarhice.
Nu exista nimic permanent in afara anarhiei. Nimic nu poate fi cladit in mod realist daca nu se ia in considerare acest coeficient intotdeauna prezent: anarhia.

miercuri, 2 noiembrie 2011

O amintire cat o viata de om


Povestea mea e ca de cand eram mica imi placeau animalele. De fapt, nu era vorba ca imi placeau. Era ceva mai mult, ceva mai special. Ne puteam intelege tacand, ne completam si ne identificam. Le simteam prezenta si tacerea mai pregnante decat pe cele ale multor oameni. Simteam ca exista oameni care pot sta langa tine multe clipe si e ca si cum nu ar fi deloc acolo, ca si cum nu ar exista, ca si cum nu ai exista pentru ei. Si mi se facea frica.
Animalele nu gandesc, doar simt. Uneori se inseala, alteori nu. Ca si mine adica. De asta le preferam Eram la fel, ca un animal. Si inca mai sunt, dar sunt mai slefuita.
Pisoi si caini loviti, am adunat multi, foarte multi. Tata insa facea incercari disperate sa ma atraga spre animale mai "manevrabile", mai usor de crescut, mai fara responsabilitati. Intuiam incercarile tatei. Si mi se facea frica.
Am avut un ratoi. L-am crescut de mic, pana s-a facut mare. Se tinea dupa mine la joaca, doi pasi in urma mea...venea si el, agale. Toti copiii erau cu cainii dupa ei, eu eram in permanenta cu ratoiul dupa mine. Nu mi s-a parut niciodata ceva ciudat, atunci. Cred ca tuturor li se parea aiurea, numai mie nu. Dupa revenirea dintr-o tabara, ratoiul nu mai era. Tata a zis ca "si-a luat zborul". N-am crezut ce mi-a spus, ratoiul meu nu ar fi plecat niciodata. Am acceptat doar, ideea "zborului" ca pe o fatalitate. Un sfarsit ce nu mai putea fi schimbat indiferent de ce era in sufletul meu. Oricum, ori ratoiul decisese sa plece, ori tata hotarase asa. Ce importanta mai avea? Si mi s-a facut frica.
Dat fiind faptul ca dupa faza asta ramaneam ore intregi cu ochii in gol, tata s-a gandit sa-mi ia niste puisori de gaina pentru a inlocui ratoiul. Eu, de fapt, nu visam, nu in faza asta. Doar observam frunzele cum se zbat in bataia vantului si cum cade lumina pe ele. Nu stiu de ce, nu i-am explicat niciodata tatei ce faceam cu adevarat. Chiar si acum ezit uneori si parca as vrea sa ii explic. Stiu insa ca nimic nu mai poate fi schimbat. Si renunt.
Oricum, puisorii erau destul de multi...vreo 10. A fost exact perioada in care a plantat si porumb in gradina casei si a venit fiscul sa ii ceara impozite pe porumbi, ca se considerau cultura.

E o lume nebuna, de oriunde sa o vezi, fie ca visezi cu orele, fie ca observi frunzele, fie ca inlocuiesti un ratoi cu 10 pui de gaina desi puteai lasa ratoiul in pace, fie ca pui impozite pe porumbii din gradina casei, pentru mine e tot o lume nebuna.
Puisorii de gaina aveau un cotetz pe veranda casei. Cand au mai crescut atat cat sa poata alerga, fugeau liberi prin gradina si chiar erau fericiti.
De la poarta curtii si pana la intrarea in casa aveam o poteca. Stramta, te inghesuiai ca sa mergi pe ea. Era mare chinul cand ma lasa autobuzul ce ma aducea de la gradinita, pana sa intru in casa. Trebuia s-o trec insa. Si puisorii veneau toti, spre mine, se invarteau intre picioarele mele de bucurie. Stiau ca am venit de la gradinita, eu, sora mai mare. In mintea mea (eu credeam ca sunt spiridus), ii consideram un fel de frati mai mici, doar ca ei erau un fel de mici ingeri.
Geanta era prea mare, atat de mare ca nu o puteam duce in spate, ma dezechilibram. O taram cum puteam. Si n-am vazut. N-am vazut si am calcat un puisor.

E indescriptibil cum simte un copil, la varsta aia, ca a ucis. Ca a ucis ceva ce iubea. Ca a ucis un fel de inger.
Lasand orice altceva la o parte, tin minte uimirea nu din mintea, dar din sufletul meu. Si imi era frica.
Am plans foarte mult dar nu asta era cel mai greu, frica si uimirea erau. L-am ingropat in gradina, i-am facut cruce din doua bete, am facut chiar si un fel de pomana ascunsa, mascata. Uciderea in sine era doar secretul meu. Nu ma rusinam sa zic ce s-a petrecut dar fapta aia, o simteam doar a mea. Era doar povara mea. Imparteam biscuiti celor trei baietei cu care ma jucam. Bunica mea imi spusese candva ca asa se face dupa inmormantare, se impart biscuiti. Biscuiti a zis ea, biscuiti am impartit si eu. Dar eu omorasem puisorul si stiam asta. Pentru a intregi ritualul, ii puneam pe cei trei prieteni, cand le dadeam biscuitele, sa zica "bodaproste". Asa imi spusese bunica mea ca se zice, ca se face. Baieteii aia erau vorbitori de limba franceza. Au invatat trei cuvinte in romaneste, de la mine: noroc, spiridus si bodaproste.
...spiridusul din padure.
Ritualul acesta, al inmormantarii, al pomenii, nu l-am implinit pentru a-mi spala propria fapta sau durere. Vroiam sa fiu doar sigura ca puisorul are parte de tot ce se mai poate.
Stateam langa locul unde il ingropasem, cu orele. Visam de data asta, cu ochii deschisi, la ce inseamna raiul. Eram convinsa ca in rai s-a mai dus un puisor de gaina.
Aveam vreo 5 ani si a fost prima perioada din viata mea, de "plecari". Prea multe plecari. Am inteles ca e mai greu sa "ramai" si as fi preferat sa fiu eu cea care "pleaca". Si mi-era frica. Nu stiam cat face 2 x 2 dar simteam perfect balanta sufletului, zbaterea dintre rau si bine, dintre durere si bucurie, o zbatere asemanatoare cu cea a frunzelor, ca lumina cazand din diverse unghiuri, pe aceeasi frunza miscata de vant, incoace si-ncolo. Pe vremea aia nu gandeam, nu analizam si nu realizam cum scriu acum, aici. Dar simteam toate astea fara sa mi le explic. Si mi-era frica.

Imi realizam varsta intr-un mod ciudat dar foarte practic. Metoda asta o aplicam de la 4 ani.
Stiam sa numar pana la ... peste mie. Dar stabilisem ca 100 de ani, e o varsta foarte mare, la care se moare. Si numaram pana la 4 sau 5, varsta mea. Si se termina repede numaratul. Asa imi dadeam seama cat de mica sunt. Pana la 100 trebuia sa numar mult, lua mult timp. Diferenta mare de timp, dintre a numara pana la 4 sau 5 si a numara pana la 100, era viata unui om. Si eram mirata si mi se facea frica.
Adăugaţi o legendă

Ma uit la pozele mele si nimic din ce era in mine, nu se vede pe fata mea. In ciuda fricii, curajul ma facea sa zambesc. Fetita aceea este undeva in mine. Unde oare?

P.S : Cu totul intamplator, la ultima poza, Blogger a pus automat, ca de obicei, la Comentariu, fraza standardizata "Adaugati o legenda". Cred ca hazardul mi-a atras atentia asupra raspunsului. Copiii din noi se duc sa caute legendele, sunt singurii capabili sa vada legendele. Restul din noi doar comenteaza. Peste tot e doar o poveste.